Web Summit 2016: Inteligenţa Artificială va distruge milioane de locuri de muncă

Investitorii consideră că este inevitabil ca inteligenţa artificială să distrugă milioane de locuri de muncă şi că guvernele nu sunt pregătite pentru acest lucru, a dezvăluit un sondaj recent, indicând efectele secundare negative ale dezvoltării tehnologiei.
Câini roboţi produşi de Boston Dynamics
Câini roboţi produşi de Boston Dynamics (Captură video)

Inteligenţa Artificială, sau procesul prin care calculatoarele sau roboţii execută sarcini care au nevoie de inteligenţă umană, a fost una dintre temele cheie ale conferinţei Web Summit desfăşurată în capitala portugheză Lisabona.

Sondajul, care a intervievat 224 de oameni de afaceri care au participat la conferinţă, a arătat că 53% dintre aceştia considerau că Inteligenţa Artificială va distruge milioane de locuri de muncă şi 93% au considerat că guvernele nu sunt pregătite pentru aşa ceva.

Sondajul a mai descoperit că 83% dintre investitori au considerat că ieşirea Marii Britanii din UE va afecta economia europeană şi 77% au considerat că Brexitul va afecta noile companii britanice.

Londra este văzută în mare parte ca principalul centru din Europa pentru noile companii hi-tech, parţial şi datorită unei finanţări mai puternice decât în centrele rivale. Oraşe precum Berlin, Amsterdam şi Lisabona sunt dornice să atragă tot mai multe companii noi.

Conferinţa Web Summit, una dintre cele mai mari conferinţe hi-tech din Europa, s-a desfăşurat în Lisabona pentru prima dată, cu 53.000 de participanţi, după ce s-a mutat din Dublin unde a fost lansată iniţial în 2010.

Ca urmare a acestei conferinţe, capitala portugheză a fost împânzită de afişe care anunţau începutul unei noi ere IT. Rapoartele media au comparat Lisabona cu Silicon Valley, în timp ce guvernul a lăudat avantajele găzduirii conferinţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură