Washingtonul pare să fie în pragul unui „război civil”, avertizează un fost parlamentar german

Willy Wimmer
Willy Wimmer (Captură Imagine)

Un fost politician german care a lucrat alături de cancelarul Angela Merkel a avertizat că SUA pare să fie în pragul unei prăbuşiri după alegerea preşedintelui Donald Trump, din moment ce establishment-ul politic poartă un război împotriva acestuia.

Fostul parlamentar german din Uniunea Creştin Democrată (CDU) a cancelarului Merkel a afirmat că este ca şi cum americanii nu îl lasă pe noul lider să îşi facă treaba.

Discutând cu RT, Wimmer a susţinut că împotriva lui Trump şi-au unit eforturile atât establishment-ul democrat cât şi unii membri ai Partidului Republican.

De asemenea, Wimmer a explicat că establishment-ul american nu este încântat nici de planurile miliardarului de a repara relaţiile cu omologul său rus Vladimir Putin.

El a precizat: „Când te uiţi la situaţia din Washington, cred că ei – cei care au pierdut alegerile – nu doresc să îl accepte pe noul preşedinte al cărui nume este Trump”.

„Ceea ce se întâmplă în Washington pare să fie începutul unui război civil.”

Wimmer a adăugat că nu există „nicio ostilitate [între Rusia şi Europa], ostilitatea este organizată într-o manieră artificială, în acelaşi mod în care sunt organizate ostilităţile de acum împotriva lui Trump”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe