Warren Buffett donează 3,4 miliarde de dolari soţilor Gates şi unor organizaţii caritabile

Warren Buffet, preşedinte şi director general al Berkshire Hathaway Inc.
Warren Buffet, preşedinte şi director general al Berkshire Hathaway Inc. (Drew Angerer/Getty Images)

Warren Buffett a donat acţiuni ale companiei Berkshire Hathaway în valoare aproximativ 3,4 miliarde USD către cinci organizaţii caritabile, aceasta fiind cea mai mare contribuţie a miliardarului în planul său de a renunţa la avere, potrivit Reuters. Buffett este preşedinte şi director general al Berkshire Hathaway Inc.

Cea mai mare parte a donaţiei a ajuns la Bill & Melinda Gates Foundation. Propria fundaţie a lui Buffett, care a primit numele primei soţii, Susan, decedată, şi organizaţiile caritabile conduse de copiii săi Howard, Susan şi Peter au primit restul sumei.

Buffett, în vârstă de 87 de ani, a făcut începând cu 2006 donaţii în valoare de peste 30,9 miliarde de dolari la organizaţii caritabile, inclusiv suma de 24,5 miliarde de dolari către Gates Foundation.

Precedenta cea mai mare donaţie anuală a lui Buffet a avut loc în 2017, în valoare de 3,17 miliarde de dolari.

Cele cinci organizaţii caritabile de regulă vând acţiunile lui Buffett pentru a-şi finanţa activităţile, acest lucru îndeplinind dorinţa sa ca banii să fie cheltuiţi. Buffett a făcut donaţii mai mici şi altor organizaţii caritabile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe