Wang Lijun suspectat in recoltarea de organe de la practicanţi Falun Gong

Dr. Tsuwei Huang, Asociaţia Falun Dafa din Washington, DC, cere guvernului SUA pe 13 februarie să facă publice informaţiile despre recoltarea forţată de organe, pe care se pare că le-a primit de la Wang Lijun.
Dr. Tsuwei Huang, Asociaţia Falun Dafa din Washington, DC, cere guvernului SUA pe 13 februarie să facă publice informaţiile despre recoltarea forţată de organe, pe care se pare că le-a primit de la Wang Lijun. (The Epoch Times)

Wang Lijun, şeful poliţiei şi fostul viceprimar al Chongqing, a participat probabil, sau a condus recoltarea de organe de la prizonierii de conştiinţă din China, conform unui nou raport efectuat de către o organizaţie pentru drepturile omului, care investighează persecuţia împotriva Falun Gong.

Organizaţia Mondială pentru Investigarea persecuţiei contra Falun Gong (WOIPFG), într-un raport pe 15 februarie, îl asociază pe Wang Lijun cu recoltarea de organe de la prizonieri - fapt raportat anterior în Epoch Times - şi îl asociază, de asemenea, cu persecuţia contra Falun Gong. Şi sugerează că aceste două seturi de activităţi ale lui Wang au fost probabil convergente.

Cercetare şi execuţie

Din mai 2003 până în iunie 2008, Wang Lijun a fost şef şi secretar de partid al Biroului de Securitate Publică din Jinzhou City, şi începând din 2004 el a fost, de asemenea, viceprimar. Cu toate acestea, el a petrecut, evident, o parte din timp, implicat în îndatoriri neoficiale.

Wang a fost, de asemenea, director al "Centrului de Cercetare Psihologică " (OSPRC) al Biroului de Securitate Publică din Jinzhou, ambele instituţii având sediul în aceeaşi clădire.

Primul raport disponibil pe internetul chinez cu privire la această organizaţie a fost în 2005, atunci când Evening News Liaoshen a făcut o prezentare în profunzime a OSPRC în acţiune. Centrul a fost acuzat de efectuarea execuţiei a doi criminali, la care a asistat un reporter şi un grup de experţi. Montajul a fost ca un laborator de cercetare ştiinţifică, potrivit raportului.

"Centrul de cercetare", potrivit acestui raport (arhivat), a devenit un site de execuţie unde cercetătorii şi experţii au putut să vadă "întregul proces de executare a unei pedepse cu moartea a criminalului prin metoda injectării."

Datele colectate de la aceste execuţii "vor contribui foarte mult la cercetarea pe subiecte, cum ar fi procesul mortii criminalului, modificările fiziologice înainte şi după injectarea într-o persoană sănătoasă, toxina reziduală în diferite organe după injectarea de toxină, schimbările psihologice la o persoană care se confruntă cu moartea, transplant de organe după injectare" etc, conform traducerii WOIPFG a articolului din Evening News Liaoshen.

În 2006, când Wang a primit un premiu pentru eforturile sale în ce priveşte recoltarea de organe, el şi-a descris "centrul de cercetare", drept "scena de transplant, centrul de disecţie, centrul transplantului de organe, de la donator la primitor," conform unui articol publicat pe site-ul web al Fundaţiei Design Dragon. Premiul acordat lui Wang a fost prezentat de Fundaţia de Ştiinţă şi Tehnologie Guanghua, o organizaţie non-profit cu care Fundaţia Dragon Design era afiliată, conform personalului de la aceasta din urma. Când a fost contactat la telefon, personalul de la nicio organizaţie n-a putut da mai multe explicaţii despre premiu, şi a spus doar că acesta a fost întrerupt.

WOIPFG susţine că, în conformitate cu propria sa investigaţie, Wang a supervizat, de asemenea, un proiect intitulat "Transplantul de organe de la donatori care au fost supuşi injectării cu droguri", în care a implicat mai multe universităţi şi un spital militar. Este furnizată o fotografie a unui material tip poster sau de marketing, cu OSPRC în titlu şi detalii despre transplantul de organe de la donatorii injectaţi.

"Încă în viaţă"

Într-un interviu anterior acordat lui The Epoch Times, David Matas, un avocat canadian de drepturile omului, co-autor al unui raport privind recoltarea de organe de la prizonierii Falun Gong, a declarat că "China obişnuia să execute prin împuşcare, apoi au trecut de la împuşcare la folosirea injecţiilor. De fapt ei nu ucid prin injectare, ci paralizează prin injectare, şi extrag organele în timp ce corpul este încă în viaţă. "

Cercetarea lui Wang Lijun probabil că a jucat un rol important în precipitarea acestei schimbări. Potrivit unui curriculum vitae on-line, el a fost lidel de proiect pentru „proiectul de cercetare cheie al Anatomiei fără traumă din Regiunea Asia Pacific” care a inclus cercetători de la Institutul de Medicină Legală de la Universitatea din Berna, Elveţia, Universitatea de Medicină din Graz - Austria, Universitatea de Medicină din China, Universitatea de Medicină Jinzhou şi Spitalul 205 al Armatei de Eliberare a Poporului, potrivit WOIPFG.

Wang a devenit şeful Biroului de securitate publică Chongqing, după ce patronul său politic, Bo Xilai, a fost transferat acolo în 2008. Potrivit unui articol din Global Times, o sursă afiliată cu purtătorul de cuvânt al partidului comunist People’s Daily, în decembrie 2008, Chongqing a început să elimine treptat execuţia prin împuşcare, trecând progresiv la execuţia prin injecţie.

"Ideea de drogare, în acest context, este pentru a menţine în viaţă organul în timp ce acesta este scos, astfel încât organul să fie mai sănătos. Dacă ei nu urmau să facă asta, ar fi putut tot atât de bine să împuşte persoana", a spus David Matas, într-un interviu telefonic anterior.

"Dezavantajul din punct de vedere medical este că drogul contaminează organul într-o oarecare măsură, dar organul este ţinut în viaţă. În China a existat o mişcare pentru a ucide prin droguri, în felul acesta obţinându-se mai multe organe, deoarece există un timp mai lung de recoltare", a declarat Matas. "La asta se referă ei."

Făcând calculele

WOIPFG consideră că aceste progrese tehnice în recoltarea de organe au fost aplicate concomitent populaţiei de practicanţi Falun Gong în lagărele de muncă din China şi închisori.

WOIPFG punctează matematic: numărul mare de operaţii de transplant, comparativ cu numărul mult mai mic de cazuri de pedeapsă cu moartea şi cazurile foarte rare de donare de organe.

David Kilgour, un fost avocat al coroanei şi secretar canadian de stat (Asia / Pacific), şi avocatul internaţional al drepturilor omului, David Matas, au întocmit un raportă în 2006 şi în cartea lor"Recoltarea Sângeroasă - Bloody Harvest" din 2009, citează declaraţii ale oficialilor chinezi, concluzionând că au fost 60.000 de transplanturi efectuate între 2000 şi 2005. Ei iau numărul de transplanturi efectuate în perioada de cinci ani înainte de persecuţia Falun Gong -18.500 - drept bază de referinţă, presupunând că organele în aceste operaţiuni au provenit de la criminali executaţi.

Diferenţa în numărul de operaţii de transplant efectuate în cei cinci ani înainte şi în timpul persecuţiei - un total de aproximativ 41.500 de transplanturi - au provenit cel mai probabil de la practicanţii Falun Gong, conform lui Kilgour şi Matas.

Wang se referea la "mii" de transplanturi efectuate la "centrul lui de cercetare", în oraşul Jinzhou, când a primit premiul Guanghua, perioadă în care se crede că a fost atinsă culmea în activitatea de recoltare de organe.

Alte dovezi indirecte pe care le prezintă WOIPFG îl implică pe Wang Lijun în recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong şi includ înregistrări de convorbiri telefonice efectuate în 2006, la centrele de detenţie şi instanţele de judecată din Jinzhou.

La telefon, cercetători care pretind a fi potenţiali beneficiari de organe sau intermediari, pun întrebări importante cu privire la disponibilitatea de organe de la practicanţii Falun Gong. Un operator de la Curtea Poporului spune: "Acum ne-am împărţit sarcinile între noi. Cazuri de deces ... Falun Gong - instanţa noastră a alocat, de asemenea, cazurile lor Primei divizii de Drept Penal. "

WOIPFG oferă, de asemenea, o transcriere a unui interviu cu un poliţist care era un subordonat al lui Wang Lijun la Jinzhou. El a spus că slujba lui era să stea de pază în spitale militare şi în alte clădiri pe când practicanţii Falun Gong erau torturaţi sau li se prevalau organele. În înregistrarease arată faptul că el îşi aminteşte că a fost martor la o recoltare de organe de la un practicant Falun Gong.

La un moment dat, înregistrarea spune, "Întrebare: I-ai torturat o dată în procesul de interogare pentru a extrage informaţii, sau de multe ori? Martorul: De multe ori. La acea vreme, Wang Lijun, în prezent şef al Biroului Securităţii Publice Chongqing, a dispus că "trebuie să-i eradicăm pe toţi."

Precizăm: Organizaţia Mondială pentru Investigarea Persecuţiei contra Falun Gong este o organizaţie independentă din care fac parte oameni de conştiinţă care se opun persecuţiei existente contra Falun Gong în China, şi nu are afilieri oficiale cu practica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe