Vulpile, coşmarul părinţilor londonezi

Vulpe în oraş
Vulpe în oraş (JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)

O avocată britanică "a trăit şocul vieţii" când a intrat în camera fiicei sale, în vârstă de şase ani, şi a văzut că o vulpe o lingea pe faţă. Şocul mămicii englezoaice se explică, având în vedere că femeia locuieşte într-un cartier de lux al Londrei, într-o locuinţă luxoasă ce valorează 1,5 milioane de lire sterline, nu într-o cabană din inima unei păduri, informează Daily Mail.

Nu se ştie cum şi în ce condiţii a intrat vulpea în apartament. Dna Wiliams e fericită că fetiţa ei, în vârstă de şase ani, nu a păţit nimic.

Dna Williams povesteşte că a auzit un zgomot din camera fiicei sale. Când a intrat, şi-a văzut fetiţa adormită în pătuţul ei, în timp ce o vulpe o lingea pe gură şi pe bărbie. Mămica a fugărit vulpea prin casă preţ de o oră şi jumătate, fără să o prindă. În cele din urmă, vulpea a plecat singură, pe o ferestruică de la mansardă, din acoperiş.

Femeia crede că vulpea a intrat în camera fetiţei atrasă de mirosul cremei de faţă pe care o foloseşte pentru a hidrata pielea fetiţei ei.

Atacul vulpilor urbane

Londra este plină de vulpi. Mulţi locuitori ai Londrei au fost treziţi în mijlocul nopţii de ţipetele stranii ale vulpilor, relatează descoperă.ro, iar un sondaj recent relevă că la finele lunii august 2013, peste 70% dintre locuitorii londonezi au declarat că au zărit o vulpe în săptămâna în curs.

Mulţi londonezi consideră vulpile o ameninţare, iar în ultimii ani au fost raportate mai multe cazuri în care aceste animale au atacat bebeluşi aflaţi în pătuţurile lor. Cu toate acestea, organizaţiile ce pledează pentru drepturile animalelor afirmă "că pericolele sunt exagerate."

Doamna Hayley Crawley i-ar putea contrazice pe ONG-işti. La începutul acestui an, bebeluşul ei, Denny, în vârstă de numai cinci săptămâni, a fost rănit de o vulpe în sufrageria din locuinţa lor, amplasată într-un cartier rezidenţial din sudul Londrei.

Dna Crawley a trebuit să lupte cu vulpea pentru a o alunga. "Vizita" animalului a lăsat bebeluşul plin de sânge, cu răni pe faţă şi cu un ochi înnegrit.

Chirurgii au fost nevoiţi să îi coasă la loc lui Denny un deget smuls de vulpe şi să îi prindă copci pe obraz.

Alte două fetiţe gemene de nouă luni, Lola şi Isabella Koupparis au fost rănite de o vulpe în 2010. Animalul s-a strecurat în locuinţa lor pe uşa de la balcon şi le-a atacat pe cele două fetiţe care dormeau în pătuţ. Mama fetiţei a descris atacul vulpii ca părând "o scenă desprinsă dintr-un film de groază."

În luna ianuarie a acestui an, tânăra Clare Laudy, în vârstă de 17 ani, a fost muşcată de o vulpe în timp ce făcea jogging. Vulpea şi-a înfipt dinţii în piciorul fetei, după care a fugit.

Daily Mail informează că în Marea Britanie, în oraşe trăiesc în jur de 33.000 de vulpi, mai mult de o treime dintre ele vieţuind printre londonezi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe