"Vrem Europa, nu dictatură" - miting rezist la Ateneul Român, unde se strânge tot leadershipul UE

Protestatarii au decis să vină la Ateneul Român, în ziua în care întregul leadership al UE va participa la preluarea preşedinţiei rotative de către România, pentru a transmite un mesaj tranşant: "Vrem Europa, nu dictatură!"
Protest
Protest

UPDATE. Peste o mie de protestatari strigă "Vrem Europa, nu dictatură" în faţa Ateneului Român.

"Hoţii, hoţii", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Analfabeta", "PSD, ciuma roşie", scandează protestatarii.

"Avem zero încredere în guvernanţi", a declarat unul dintre manifestanţi.

"România este o ţară care crede cu adevarat în valorile europene. Aş vrea să le spun liderilor europeni că poporul român se delimitează de discursul naţionalist complet greşit, complet antieuropean al Guvernului şi al altor politicieni ai puterii", a afirmat o participantă la miting.

"România e o ţară pro-europeană şi va rămâne o ţară pro-europeană indiferent ce crede domnul Dragnea sau alţii de lângă el", a precizat, la rândul său, fostul premier Dacian Cioloş care a trecut prin mijlocul mulţimii în drumul său spre Ateneu.

Actriţa Oana Pellea a pledat pentru "o ţară cinstită, cu un Guvern capabil".

"Sunt aici pentru a susţine orientarea pro-europeană a României, în care eu cred foarte mult. Cred că e foarte mare pericolul unei dictaturi. Eu am mai trecut pe acolo", a adăugat Oana Pellea.

Prezent la miting, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a opinat că, în mod evident, dorinţa puterii este "să ne îndreptăm spre dictatură, spre un stat autoritar, care să nu îşi respecte cetăţenii".

"România a păşit spre dictatură. La Ateneu este o operetă care maschează intrarea României în dictatură. Trebuie să folosim toate instrumentele pe care le mai oferă încă democraţia să oprim acest curs. PSD a politizat toate instituţiile statului, a folosit toate pârghiile pe care le are pentru a le aduce la starea de obedienţă totală faţă de un regim autocrat.Trebuie să ne protejăm instituţiile, altfel se insturează dictatura. Dacă va mai exista vot democratic în România sperăm să răsturnăm această dictatură pesedistă prin vot", a declarat şi fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

* * *

Grupul civic Rezistenţa a anunţat, pe pagina sa de Facebook, un miting pe 10 ianuarie, joi, la Ateneul Român, unde va veni întregul leadership al Uniunii Europene.

"Pe data de 10 ianuarie, la Ateneul Român, întregul leadership al Uniunii Europene (preşedinţii Consiliului European, ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European, comisarii europeni, leaderii grupurilor din Parlamentul European) va participa la preluarea preşedinţiei rotative de către România.

Vrem să fim alături de ei. Vrem să fim văzuţi de ei. Vrem să se înţeleagă că în ciuda politicilor guvernării actuale, românii sunt cetăţeni ai Europei, care cred în valorile care stau la baza UE: libertate, stat de drept, justiţie independenţa, solidaritate, transparenţa în decizii şi în cheltuirea banului public.

Dacă înţelegi că:

* dreptul de a munci şi a învăţa în Europa depinde de apartenenţa noastră la UE

* creşterea nivelului de trai al populaţiei în ultimii 10 ani are ca sursă apartenenţa noastră la UE

* dezvoltarea societăţii româneşti în ultimul deceniu s-a făcut în mare parte prin fonduri europene

* situaţia agriculturii româneşti depinde de fondurile alocate de UE

* infrastructura, spitalele şi şcolile pot ajunge la un nivel acceptabil prin apartenenţa noastră la UE

* drepturile omului, statul de drept şi justiţia independenţa sunt protejate cel mai bine prin apartenenţa noastră la UE

* atacurile asupra UE comise de guvernarea actuală sunt atacuri asupra prosperităţii şi stabilităţii României

* cetăţenia europeană ne oferă protecţie împotrivă posibilelor abuzuri al statului

* dreptul de a călători, de a vizita lumea, de a vorbi liber sunt lucruri de care părinţii noştri nu au beneficiat

Atunci te aşteptăm în Piaţa George Enescu (lângă Ateneu şi Palatul Regal), joi, 10 ianuarie, de la ora 19, pentru a spune: 'Românii sunt cetăţeni ai Uniunii Europene şi luptă pentru valorile europene, pentru libertate, stat de drept, justiţie independentă!'

Veniţi cu Steagurile României şi ale UE!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne