Vosganian vrea să se întâlnească luni cu salariaţii Oltchim aflaţi în greva foamei

Varujan Vosganian, PNL
Varujan Vosganian, PNL (Epoch Times România)

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, îi invită luni, 18 februarie 2013, ora 10: 30, pe reprezentanţii salariaţilor de pe platforma Oltchim, aflaţi în greva foamei, la sediul ministerului din Calea Victoriei, potrivit unui comunicat al ministerului.

Totodată, la această întâlnire sunt invitaţi să participe şi reprezentanţii administraţiei locale, precum şi parlamentarii de Vâlcea.

Aproximativ 200 de salariaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au adunat, marţi, în curtea combinatului, iar peste 20 de angajaţi şi-au anunţat intenţia de a intra în greva foamei, fiind nemulţumiţi de faptul că, în acest moment, nici o secţie a combinatului nu mai funcţionează.

Totodată, joi, circa 300 de angajaţi ai Oltchim şi Arpechim au protestat în faţa sediului Ministerului Economiei, solicitând plata salariilor şi soluţii pentru redresarea situaţiei combinatului din Râmnicu Vâlcea.

Ministerul Economiei vrea în continuare să privatizeze, ca primă soluţie, combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea în sistem integrat cu Arpechim Piteşti, intenţie care a fost reiterată miercuri de către Varujan Vosganian în cadrul unei întâlniri cu lideri ai sindicatelor din chimie şi petrochimie.

Tribunalul Vâlcea a aprobat recent cererea de intrare în insolvenţă a combinatului Oltchim. Licitaţia organizată anul trecut pentru pachetul de acţiuni deţinut de stat la Oltchim a fost anulată, după ce Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie