Vosganian, mesaj după ce premierul i-a tras clapa lui Tăriceanu: Aşteptăm să ne prezinte opţiunea sa

Varujan Vosganian
Varujan Vosganian (Epoch Times România)

ALDE confirmă, prin intermediul senatorului Varujan Vosganian, că Viorica Dăncilă a lipsit "nemotivat" de la întâlnirea coaliţiei în cadrul căreia aceasta trebuia să prezinte răspunsul PSD la cererile formulate de ALDE în vederea continuării guvernării în tandem.

În aceste condiţii, ALDE - care, reamintim, formulase o serie de condiţii pentru rămânerea la guvernare - transmite că aşteaptă reprogramarea întâlnirii şi că premierul să prezinte cu claritate opţiunea sa în privinţa activităţii guvernului.

"Astăzi, 19 august 2019, trebuia să aibă loc o întâlnire a coaliţiei, având ca temă răspunsul PSD faţă de poziţia ALDE privind măsurile ce trebuie luate în vederea restartării actului de guvernare. Dat fiind că doamna Viorica Dăncilă, preşedintele PSD şi prim-ministru, a absentat, din motive care nu ne-au fost precizate, subiectul respectiv nu a putut fi abordat. Aşteptăm ca, odată cu reprogramarea întâlnirii, cel mai probabil pentru miercuri, prim-ministrul să ne prezinte cu claritate care este, între relansare şi supravieţuire, opţiunea sa în privinţa activităţii Guvernului", scrie pe Facebook Vosganian.

Reamintim că liderii ALDE au lansat zilele trecute pretenţia ca PSD să restructureze Guvernul pentru a lăsa 19 ministere iar 8 dintre acestea să revină ALDE şi Pro-România. De asemenea, s-a mai cerut ca PSD-ALDE să-l susţină pe Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni. Aceste cereri au fost respinse iar ALDE a devenit mai nunaţat în declaraţii. Totuşi, mai mulţi lideri ai formaţiunii, în frunte cu Tăriceanu, au continuat declaraţiile belicoase, criticând rectificarea bugetară, funcţionarea guvernului şi susţinând că ALDE nu-şi doreşte să rămână într-o guvernare "impotentă".

La rândul său, Dăncilă n-a stat nici ea cu mâinile în sân. A anunţat că va avea discuţii cu UDMR şi ar fi discutat şi cu Victor Ponta. Practic, liderul Pro România susţine că Dăncilă i-a cerut “sprijinul pentru rămânerea la guvernare”.

"Mi-a spus că îi dă afară pe ALDE şi să îi iau eu parlamentarii - şi că îmi dă ce ministere doresc pentru Pro România/ a insistat să mă vadă şi să mă convingă deşi am fost foarte clar că nu cred şi nu mă interesează ofertele ei!", a relatat Ponta astăzi, pe Facebook.

Ulterior, Dăncilă l-a făcut duplicitar şi mincinos pe Victor Ponta, a susţinut că ea este cea care nu a vrut să mai continue discuţiile cu el şi a ţinut să declare că ea nu face trocuri politice gen “intri tu şi îl dăm pe celălalt afară”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne