Vosganian cere tăierea pensiilor speciale şi la Bruxelles. Apel către Cioloş, Rareş Bogdan şi "clubul iacobin" USR

Reprezentantul ALDE, Varujan Vosganian
Reprezentantul ALDE, Varujan Vosganian (Epoch Times Romania)

Liderul ALDE Varujan Vosganian a ţinut un discurs, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor în care anunţa că va vota legea de eliminare a pensiilor speciale doar dacă Rareş Bogdan (PNL) şi Dacian Cioloş (PLUS) vor cere Comisiei Europene anularea indemnizaţiilor de vechime ale parlamentarilor europeni.

Într-o retorică cu notă de dramatism teatral, Vosganian susţine că regimul pensiilor speciale din România ar trebui să îl copieze pe cel din Parlamentul European sau invers. El i-a acuzat pe liderii PLUS şi PNL Dacian Cioloş şi Rareş Bogdan de ipocrizie şi a făcut un apel atât către ei cât şi către „clubul iacobin care se cheamă USR" să ceară public „grupurilor parlamentare în care sunt, să se elimine pensiile speciale pentru ei la Bruxelles”.

După ce Varujan Vosganian şi-a încheiat discursul, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a fost nevoit să îl întrebe în repetate rânduri care este propunerea sa exactă în acest caz.

Eu nu votez, personal, această lege, până când domnii Rareş Bogdan şi Dacian Cioloş care au răcnit ca din gură de şarpe să tăiem pensiile speciale, nu vor cere în numele PNL şi USR la Bruxelles Comisiei Europene să taie indemnizaţiile de vechime ale parlamentarilor europeni.

Mie nu mi se pare normal ca un parlamentar care ajunge ministru de Finanţe în România să nu aibă nicio compensare, în timp ce un parlamentar care ajunge un funcţionar de rangul IV la Banca Mondială să aibă pensie specială.

Cu alte cuvinte, în România eşti privilegiat dacă îţi faci treaba la Bruxelles. Atunci haideţi să mutăm parlamentul la Bruxelles, că oricum o parte din ceea ce decide vine de acolo.

Deci, dacă vorbim de ipocrizie, eu vă spun, personal, până când domnii Dacian Cioloş şi Rareş Bogdan nu cer public grupurilor parlamentare în care sunt, să se elimine pensiile speciale pentru ei la Bruxelles, eu nu vreau să joc într-o comedie de acest fel în România, că tot vorbim de ipocrizie.

Apelul meu este public la domnul Cioloş şi la acest club iacobin care se cheamă USR, şi la PNL şi la domnul Rareş Bogdan", a declarat Vosganian.

Liderul ALDE ceruse, printre altele, să îi fie aduse la cunoştinţă reglementările în vigoare existente în alte ţări.

Aş vrea să ştiu care este reglementarea în alte ţări, ca să ştim dacă nu cumva inventăm noi roata. [...] Aş vrea, înainte de a vota, să ştiu clar care este regimul salarizării şi pensionării procurorilor, judecătorilor, parlamentarilor, sepepiştilor şi ofiţerilor de informaţii şi contrainformaţii în alte ţări. [...] Nu mi se pare normal să venim cu o lege care anulează toate pensiile speciale, fără să venim în acelaşi timp cu o lege care reglementează altfel statutul profesional", a solicitat reprezentantul ALDE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne