Voronin: Niciun candidat nu are calităţile unui primar. ”Ceban e megafonul” iar Silvia Radu, monitorizată

Vladimir Voronin, liderul Partidului Comunist din Moldova
Vladimir Voronin, liderul Partidului Comunist din Moldova (a-tv.md)

Partidul Comuniştilor din Moldova nu a venit cu nicio candidatură pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău pentru alegerile anticipate locale din 20 mai, motivând că acest primar va fi ales doar pentru un an de zile, şi atunci apare întrebarea, ”ce va putea face el într-un an după tot acest haos şi explozie atomică care a avut loc timp de 10 ani în Chişinău?”.

Despre problemele care vor apare în faţa celui care va ajunge primar şi ce ar trebui să înţeleagă chişinăuienii pentru a putea alege corect, a vorbit liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii ”Important” de la TVC 21.

”Nouă ce ne trebuie în Chişinău? Cioban să pască primăria? Dereticătoare să măture străzile? Sau o persoană care să înţeleagă ce înseamnă oraş şi ingineria, arhitectura, spaţiul verde, şoselele acestui oraş şi cum ele trebuie gestionate şi dezvoltate? Aşa haos în niciun oraş din lume nu am văzut, nu văd şi nici nu vreau să văd, dar în Chişinău există”, a declarat Voronin.

Acesta a mai menţionat că nu vede calităţile pe care ar trebui să le deţină viitorul primar al capitalei la nici unul dintre candidaţii din lista electorală. Iar în contextul problemelor care urmează a fi rezolvate, Voronin consideră că prim-ministrului îi este mai uşor să rezolve problemele statului decât îi va fi viitorului primar, întrucât are mai puţine posibilităţi şi pârghii cu care să opereze.

Totodată, o altă problemă cu care se va confrunta viitorul primar va fi şi Consiliul Municipal Chişinău (CMC) format în mare parte din socialişti şi liberali.

”Ceban nu va câştiga alegerile, dar el are o fracţiune destul de numeroasă în CMC. De liberali chişinăuienii sunt sătui de 10 ani de zile şi vor să scape odată. Cum va lucra acest primar cu acest CMC cu majoritatea formată din socialişti şi liberali?”, s-a întrebat retoric Voronin.

Având în vedere că nu au venit cu un candidat şi că electoratul comunist l-ar putea susţine pe Ion Ceban care a trecut de la comunişti la socialişti, fostul şef de stat a menţionat că oamenii nu trebuie să aleagă după culoarea politică ci să analizeze persoana care candidează, iar Ceban, în opinia lui Voronin, nu este potrivit pentru această funcţie, mai ales că îi are în spate pe Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi care au pierdut primăria la alegerile anterioare de două ori.

”Ceban e megafonul. Aceasta este specialitatea lui. Noi l-am specializat când era în partid la noi, l-am învăţat a lucra cu megafonul şi el mai mult lui nu-i trebuie nimic decât megafon. În afară de bâl-bâl-bâl la megafon, el nu va face nimic, nu are absolut deloc capacităţi organizatorice”, a adăugat Voronin.

Cât despre Silvia Radu, care s-a lansat în cursa electorală în calitate de candidat independent, Voronin a afirmat că ”oameni absolut independenţi astăzi nu există. Cineva pe dumneaei o monitorizează”.

Acesta a ţinut totuşi să specifice că, deşi nu o cunoaşte personal pe Silvia Radu pentru a spune dacă e potrivită pentru funcţia de primar al capitalei, dânsa a ajuns şefă la Union Fenosa datorită lui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe