Voiculescu: Toader şi gaşca s-ar putea să fi pus umărul la un succes enorm al unei românce care a "deranjat" prea mult

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, unul dintre liderii PLUS, a reacţionat marţi, pe pagina sa de socializare, după ce Partidul Popular European - cel mai mare grup politic din Parlamentul European - şi-a anunţat susţinerea pentru Laura Codruţa Kovesi, aflată în cursa pentru şefia Parchetului European.

"Istoria noastră în aproape orice domeniu de activitate este marcată din loc în loc de poveşti ale românilor umiliţi acasă care au şansa de a arăta ce pot în lumea civilizată. Despre unii precum Constantin Brâncuşi, Emil Cioran, George Emil Palade ştim cu toţii. Despre alte mii, poate zeci sau sute de mii de oameni de top din domeniul lor a căror valoare a fost recunoscută doar (sau abia) în străinătate, probabil nu vom afla niciodată. De la medici la cercetători, de la arhitecţi la tâmplari... prea mulţi au plecat fie pentru că nu aveau aici condiţiile pentru a îşi împlini potenţialul, fie pentru că au fost forţaţi pentru că începuseră să 'deranjeze'.

Cel mai mare grup politic european o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de Procuror General European. Tudorel Toader şi gaşca s-ar putea să fi pus umărul la un succes enorm al unei românce care la un moment dat a 'deranjat' prea mult.

Şi dacă LCK nu va primi în final funcţia - şi sunt sigur că PSD şi ALDE ne-ar vinde cu totul pentru a convinge pe unul sau pe altul să se răzgândească - nu mai e politician de vârf în Europa care să nu fi aflat ce mizerii fac mujicii noştri pe acasă şi că România nu înseamnă doar infractorii şi chiulangii din Guvern pe care îi tot văd în cadrul Preşedinţiei României ci şi oameni competenţi care pot concura oricând cu orice alţi europeni, fără proptele, ba chiar în ciuda piedicilor 'patrihoţilor' de acasă", a scris Vlad Voiculescu.

Reamintim că, marţi, la Strasbourg, vicepreşedintele PPE, Esteban Gonzalez Pons, a anunţat - răspunzând unei întrebări din partea hotnews.ro - că grupul său politic o susţine pe fosta şefă DNA din România pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

"Ca să răspund foarte scurt, noi o susţinem clar. Credem că abordarea politică trebuie să stea departe de alegerea procurorului european. Deci, numai gândindu-ne la capacitatea ei tehnică, o susţinem", a declarat Esteban Gonzalez Pons.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne