Voiculescu: Premieră în medicina românească! Un spital care nu mai are nici măcar bani de salarii

Rămas şi fără bani de salarii, un spital de stat şi-a făcut pagină de Facebook pentru a strânge donaţii, a remarcat fostul ministru Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca (ICUTR) nu mai are nici măcar bani de salarii, o premieră în medicina românească, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"Pentru cei care nu ştiu deja... avem zilele astea de-a face cu o nouă premieră în medicina românească: un spital de stat care şi-a făcut pagină de Facebook pentru a strânge donaţii. Un spital care nu mai are nici măcar bani de salarii! Este vorba despre Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca", a declarat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru a povestit că, anul trecut, rapoartele pe care le-a cerut Corpului de Control arătau cât se poate de clar că în transplant orice reguli sunt considerate facultative iar spitalele de stat au fost transformate în vaci de muls de către unii oameni care ajunseseră să se creadă semizei.

"La Cluj, la ICUTR, domnul profesor Mihai Lucan plantase lângă spitalul de stat, o clinică privată. Pe numele fiului, desigur. Membrii Corpului de Control care la rugămintea mea au mers acolo, au fost înjuraţi, jigniţi, ameninţaţi. În ceea ce mă priveşte... după perplexitatea iniţială... încercarea câtorva semizei deranjaţi, a fost unanimă: aceea de a afla "al cui e băiatul ăsta... ca să vorbim cu cine trebuie". Telefoanele au sunat. Insistent. Peste tot pe unde şi-au imaginat că ar funcţiona. După primele semne că "băiatul" nu e al cuiva... câţiva domni s-au adunat la Bucureşti, au închiriat o sală la un hotel scump şi au pus de o conferinţă de presă în care să îmi dea o lecţie!", a rememorat Vlad Voiculescu.

Tehnocratul şi-a exprimat speranţa că replica profesorului şi aprobarea celorlalţi va rămâne în memoria noastră ca societate, pentru că "este atât de sugestivă pentru respectul acordat nouă, celorlalţi, muritorilor de rând de către oamenii precum domnul Lucan".

Reporter: "Au fost de-a lungul vremii suspiciuni (că alocarea organelor nu respectă nicio regulă)... inclusiv pentru Alexandru Arşinel sau Victor Socaciu..."

Prof. Lucan: "Sunt suspiciuni că Regina Suediei are un amant negru. Poţi să te iei după toate suspiciunile?"

"Situaţia în care a ajuns acum spitalul nu este decât rezultatul direct al acceptării de către societate, pentru prea mult timp, a tipului acesta de comportament. Poate îi spune cineva şi domnului Bodog [ministrul Sănătăţii- n.r.] de problemă... şi îl întreabă ce face ca să recupereze prejudiciul de la clinica privată a familiei domnului profesor. Ştim că sunt prieteni vechi... şi totuşi...", a conchis Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne