Voiculescu nu se dă bătut. A dat în judecată Inspecţia Judiciară din CSM

Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel
Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel (Epoch Times România)

După ce Inspecţia Judiciară din CSM a stabilit că repartizarea dosarului ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, către completul format din judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea a fost făcută în mod legal, patronul trustului Intact a decis să dea în judecată Inspecţia Judiciară, nefiind mulţumit de răspunsurile pe care le-a primit la sesizările sale, relatează B1.ro.

Inspecţia Judiciară a făcut verificări după ce avocaţii lui Dan Voiculescu au reclamat faptul că repartizarea dosarului la acest complet de judecată nu a fost făcută în mod legal, însă a ajuns la o constatare contrară.

Potrivit publicaţiei citate, Dan Voiculescu a reclamat la CSM de mai multe ori acest aspect, motiv pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a solicita Inspecţiei Judiciare să verifice mai multe lucruri referitoare la desfăşurarea procesului ICA, inclusiv cel referitor la o eventuală repartizare nelegală a dosarului.

Amintim că Dan Voiculescu a fost condamnat, pe 8 august, de Curtea de Apel Bucureşti, la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pentru spălare de bani. În urma deciziei instanţei, urmează să fie recuperat şi prejudiciul creat în acest dosar, de circa 60 de milioane de euro, prin confiscarea clădirii-turn în care se află sediul Grivco, dar şi sediul televiziunilor Antena 1 şi Antena 3.