Voiculescu: Mă întreb de ce se laudă Guvernul Ponta cu noul Cod Fiscal, ştia că minte sau a fost neputincios?

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

UPDATE. Întrebat, la România TV, dacă îl surprinde atacul lui Dan Voiculescu, Victor Ponta a replicat: "Nu mă surprinde. Mă distrează că securiştii care l-au făcut pe Dan Voiculescu în toate felurile... acum dacă zice ceva de rău de mine... este un Friedman al României.Sigur că Dan Voiculescu a fost un aliat. Normal că a fost. A fost membru USL", potrivit DC News.

* * *

Măcinat de probleme în justiţie şi cu şefia PSD pierdută în faţa lui Liviu Dragnea, care a preluat conducerea de facto a Guvernului, premierul Victor Ponta este din ce în ce mai izolat pe scena politică. Chiar şi vechiul său aliat, patronul Antenelor, Dan Voiculescu, i-a transmis joi, pe blogul său personal, un mesaj nu tocmai plăcut cu ocazia adoptării noului Cod Fiscal.

"Mult zgomot pentru nimic. Comunitatea oamenilor de afaceri a primit cu entuziasm noul proiect de Cod Fiscal. Minunea a durat 3 zile. De fapt, s-au eliminat toate prevederile care ar fi avut impact macroeconomic: Reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, eliminarea taxei pe construcţii speciale şi reducerea accizelor la carburanţi.

A rămas reducerea TVA de la 24% la 20% lucru care va ajuta consumul, şi implicit producţia, dar mai ales importul. Mă întreb de ce se laudă guvernul Ponta cu noul Cod Fiscal: ştia că minte sau a fost neputincios?", întreabă Dan Voiculescu, aflat în prezent în spatele gratiilor pentru spălare de bani şi prejudicierea statului român cu 60 de milioane de euro, în dosarul privatizării frauduloase a ICA.

Premierul Ponta s-a declarat relativ mulţumit de adoptarea noului Cod Fiscal - proiectul său "de suflet" - în forma convenită de principalele partide parlamentare prezente la masa negocierilor.

"Eu zic că este o formă bună. 20% TVA a fost propus de către Guvern, celelalte măsuri pe care noi le-am propus nu au fost eliminate, unele dintre ele au fost amânate, printr-o decizie politică pe care o respect şi o înţeleg", a precizat Ponta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne