Voiculescu: Incredibil cum o lasă televiziunile pe Firea să îmbrobodească oamenii cu povestea testărilor

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Epoch Times România)

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, s-a arătat indignat, sâmbătă, că primarului general Gabriela Firea i se permite să „mintă poporul cu televizorul” în privinţa „poveştii cu testarea bucureştenilor”. De asemenea, liderul PLUS a criticat Guvernul PNL şi pe ministrul Sănătăţii pentru că nu adoptă o poziţie.

„Povestea asta cu testarea bucureştenilor este o hârtie de turnesol care ne arată starea societăţii noastre. La trei televiziuni am văzut-o pe Gabriela Firea lăudându-se cu testarea bucureştenilor. Incredibil cum este lăsată să îmbrobodească oamenii”, a susţinut Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

În opinia fostului ministru, în toată această situaţie există trei chestiuni de neacceptat, după urmează:

1. Nu există nicio poziţie a guvernului liberal, a ministrului sănătăţii, a INSP sau a altcuiva;

2. Nu există nicio poziţie a specialiştilor, altfel decât postări de facebook ale unor specialişti mai curajoşi. Societăţi medicale altfel des citate, Colegii ale Medicilor, Universităţi altfel relativ vocale, etc.

3. Televiziunile o lasă pe Gabriela Firea să mintă poporul cu televizorul “uitând” să pună câteva întrebări simple:

a) Care este scopul acestei testări în afara definiţiei de caz?

b) De ce trebuie bani suplimentari din bugetul Bucureştiului pentru asta? Nu ajung banii de la CNAS?

c) De ce nu testăm din banii ăştia mai degrabă personalul medical din spitalele Bucureştiului, sau personalul de la ambulanţă, sau personalul şi vârstnicii din centrele rezidenţiale? Sau pacienţii cu afecţiuni cronice şi imunitate scăzută care împart aceleaşi saloane cu alţi pacienţi?

Voiculescu a atras atenţia că toţi cei de mai sus – personalul medical, de pe ambulanţă, vârstnicii din centrele rezidenţiale şi pacienţii cu afecţiuni cronice şi imunitate scăzută – au risc mare de a contracta coronavirusul “Wuhan”, de a suferi diverse complicaţii dar şi un risc mare de a îl transmite mai departe.

„Cocktailul ăsta din politicieni hoţi, politicieni laşi, oameni cărora le e teamă să îşi apere chiar şi propria meserie şi televiziuni aservite... cocktailul ăsta este cea mai groaznică otravă pentru poporul ăsta”, a conchis fostul şef al Sănătăţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne