Voiculescu: Gabriela Firea nu vrea spital de sute de milioane, ci doar poză cu o cască pe cap

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Facebook)

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, a reacţionat la anunţul făcut de Gabriela Firea cu privire la începerea construcţiilor la spitalul metropolitan din Capitală, acuzând-o că începe proiectul fără să aibă autorizaţie de construcţie şi fără ca cineva să aibă acces la vreun studiu de fezabilitate. În plus, co-preşedintele USR-PLUS i-a reproşat primarului general al Bucureştiului că, de fapt, nu doreşte un spital, ci doar să îşi facă o fotografie cu casca pe cap.

“Uitându-ne la Bucureşti şi rămânând la domeniul sănătate, vedem săptămâna asta anunţul Gabrielei Firea că a început construcţia la un spital. Spitalul acela nu este bine pregătit, are o mulţime de hibe pe care le-am documentat într-o scrisoare publică. Spitalul acela nu a avut niciun document publicat. Începem un obiectiv de investiţii de sute de milioane de euro înainte ca oricare dintre dumneavoastră, înainte ca oricare specialist din oraşul ăsta sau din ţara asta să poată să aibă acces la un studiu de fezabilitate. Nu mai zic de autorizaţie de construcţie, nu mai zic de toate celelalte documente care sunt necesare. Repet, începem un proiect de sute de milioane de euro doar ca dumneai să facă o poză cu casca. Gabriela Firea nu vrea să construiască un spital. Gabriela Firea vrea să facă o poză cu casca pe cap. Asta este ceea ce a vrut în toţi aceşti ani, de aia nu s-a construit nimic durabil în Bucureşti”, a afirmat Voiculescu în timpul unei conferinţe de presă.

De asemenea, fostul şef al Sănătăţii a ţinut să precizeze existenţa unor “realităţi politice” care, în opinia sa, nu trebuie ignorate, făcând referire la faptul că Guvernul Orban a făcut numiri în instituţii publice pe baza “carnetului de partid”, adăugând că, de această dată, este vorba de un carnet “galben”, nu unul “roşu”.

“Vedem, de asemenea, că Guvernul, care nu putem presupune că este în slujba Gabrielei Firea în momentul ăsta, nu are nimic de zis despre ceea ce face Gabriela Firea pe testare. În acest moment, Guvernul permite unui primar aflat în ultimele săptămâni de viaţă politică în Capitală să înceapă un proiect de sute de milioane de euro fără măcar să verifice minimal dacă există toate documentele în regulă şi dacă, într-adevăr, acel proiect este ceea ce-i trebuie Bucureştiului în acest moment”, a conchis Voiculescu.