Voiculescu, despre Dragnea: E românul care a promis cele mai multe spitale de stat. Niciunul nu s-a întâmplat

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Cioloş, consideră că este un semnal de neîncredere în sistemul medical de stat din România faptul că Liviu Dragnea s-a internat într-o clinică privată şi pune în context şi declaraţiile ministrului Sorina Pintea care admite că biocidele din spitalele de stat nu sunt eficiente şi apoi dă asigurări, în mod ciudat, că pacienţii nu ar fi afectaţi de această situaţie gravă, potrivit site-ului informativ al partidului PLUS.

„Alegerea dânsului (a lui Liviu Dragnea, n.r.) îl priveşte şi l-ar privi în primul rând dacă ar fi o persoană care nu ocupă o demnitate publică. Domnul Dragnea este românul care a promis cele mai multe spitale de stat. A promis opt spitale în toată ţara, opt spitale regionale şi un spital metropolitan, alături de doamna Firea, aici, în Bucureşti. Niciunul nu s-a întâmplat şi ştim că în următorii doi ani, la sfârşitul acestei guvernări, nu vom avea nici măcar un început de spital“, a declarat Vlad Voiculescu la Digi24.

Fostul ministru al Sănătăţii consideră că există o legătură între proasta guvernare a PSD şi lipsa de încredere a chiar liderilor politici în sistemul sanitar de stat. Voiculescu a criticat şi declaraţia Sorinei Pintea care a afirmat că pacienţii nu ar suferi din cauza biocidelor ineficiente.

"Faptul că dumnealui (Liviu Dragnea, n.r.) merge într-un spital privat l-aş corobora cu declaraţia doamnei ministru a Sănătăţii de astăzi (marţi, n.r), care spune că, deşi biocidele nu funcţionează, nu există niciun fel de pericol pentru pacienţi în spitalele publice. Mă întreb atunci de ce mai folosim biocide? Poate ar trebui să folosim zeamă de varză. Pur şi simplu nu înţeleg cum, pe de o parte, biocide care nu funcţionează – şi ştim ce s-a întâmplat la Hexi Pharma, efectele, că produse ale Hexi Pharma erau diluate – nu înţeleg ce a vrut să spună doamna ministru, dar aş pune-o cumva în acelaşi registru, faptul că domnul Dragnea nu foloseşte un spital de stat, ci merge la un spital privat", a adăugat Vlad Voiculescu.

În contextul scandalului biocidelor ineficiente din 30 de spitale de stat, Vlad Voiculescu a adresat o întrebare autorităţilor sanitare: "Pacienţii din acele spitale au fost afectaţi?“

"În România, în fiecare zi mor oameni din cauza, printre altele, şi a produselor neconforme şi din cauza infecţiilor nosocomiale în general, care au mai multe cauze dar printre ele se numără şi calitatea produselor biocide. De asemenea, înţeleg că măsura a fost anunţată undeva în ianuarie, ştim de pe 10 ianuarie, de când a fost depusă o plângere penală de către Ministerul Sănătăţii. Mă întreb, însă, cum se face ca în judeţul Timiş, astăzi, un manager de spital ne spune că produsele par a fi în ordine, că Ministerul nu i-a anunţat nimic şi că produsele sunt folosite în continuare. Undeva, ceva nu se potriveşte”, a subliniat fostul ministru.

Reamintim că, marţi, poliţiştii au efectuat cinci percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova, la locuinţele unor persoane şi sediile unor firme care produc, importă şi comercializează produse biocide. Percheziţiile fac parte dintr-un dosar în care se fac cercetări referitoare la faptul că în 2018, ar fi fost fabricate şi vândute unor spitale, substanţe pentru dezinfecţia suprafeţelor care nu îndeplineau standardele de performanţă în distrugerea bacteriilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne