Voiculescu bate obrazul A3: O manipulare josnică de care sunt sigur că-i e ruşine acum şi Danei Grecu

Pe vremea când era ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a avut parte de linşaje mediatice care au mers până la acuzaţii de genul „a vândut organele românilor la străini”. Din lunga serie de astfel de atacuri, tehnocratul a rememorat o mică mostră de jurnalism „independent şi profesionist” marca Antena 3.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a amintit de "momentele speciale" de care a avut parte atunci când a spus, la Antena 3, că nu există funcţia de "Coordonator Naţional de Transplant", care era ocupată de controversatul medic Victor Zota.

La revedere, pa la Viena!” se exprimă o invitată.

...ori dezinformat, ori incompetent”, îl califica jurnalista Dana Grecu pe fostul ministru, fluturând o fiţuică.

„Doar două dintre replicile din avalanşa de sudalme care s-a declanşat în studioul Antena 3 când am spus un adevăr simplu care stătea negru pe alb în raportul Corpului de Control: nu există funcţia de "Coordonator Naţional de Transplant". Nu a existat niciodată. Practic domnul Zota a fost prezentat public şi a acţionat ani de zile într-o funcţie care nu a existat niciodată. O mostră de jurnalism independent şi profesionist pe portativul "Jos tehnocraţii". O manipulare josnică de care sunt sigur că îi este ruşine acum şi doamnei Dana Grecu. Despre restul celor din studio mă îndoiesc sincer că ar avea vreo tresărire”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ce argumente invocă în acest sens?

„Dovada? Dacă mai era nevoie de una... iată ce face Ministerul Sănătăţii astăzi: îi creează funcţia domnului Zota! La articolul 7 de mai jos. Vă rog #share, poate ajunge şi la cei care au văzut emisiunea... La articolul 8 vorbim despre personalităţi cu activitate în lumea transplantului. Domnul Zota este o personalitate, cum nu? Se califică. Sunt doar câţiva ani de când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl condamna pe domnul Zota Victor Gheorghe în dosarul privind traficul cu ovule prin clinica Sabyc la 3 luni închisoare (cu suspendare, bineînţeles)”, a afirmat Vlad Voiculescu, prezentând proiectul de lege de pe pagina Ministerului Sănătăţii, precum şi proiectul de ordin pentru organizarea Agenţiei Naţionale de Transplant.