Vladimir Putin va participa la nunta ministrului austriac de Externe

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Lintao Zhang/Getty Images)

Preşedintele rus Vladimir Putin este invitat la nunta ministrului de Externe al Austriei, în această săptămână, a confirmat Kremlinul.

Putin, care va vizita Berlinul în 18 august pentru a purta discuţii cu cancelarul german Angela Merkel, va face o oprire şi în Austria pentru a lua parte la nunta ministrului austriac de Externe, Karin Kneissl, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit RFE/RL.

Prezenţa lui Putin la nuntă va marca un caz rar în care liderul rus participă la un eveniment privat la invitaţia unui oficial străin.

Ministerul de Externe austriac a refuzat să comenteze vizita lu Putin.

Kneissl, în vârstă de 53 de ani, se va căsători cu omul de afaceri Wolfgang Meilinger la o podgorie din statul austriac Styria.

Mass media rusă l-a citat pe Iuri Uşakov, consilier pe probleme de politică externă al lui Putin, afirmând că Kneissl l-a invitat pe Putin la nuntă atunci când liderul rus a vizitat Viena în luna iunie.

Kneissl - politician independent - a fost desemnată în funcţia de ministru de Externe din partea Partidului Libertăţii (FPOe), o formaţiune politică de extremă dreapta care este partener în coaliţia guvernamentală din Austria.

FPOe, care a insistat pentru ridicarea sancţiunilor UE împotriva Moscovei, are legături cu Rusia Unită, partidul de guvernământ de la Kremlin.

Uniunea Europeană, SUA şi alte ţări au impus sancţiuni împotriva Rusiei după ce aceasta a anexat peninsula ucraineană Crimeea în martie 2014 şi a decis să susţină separatiştii din estul Ucrainei care luptă împotriva forţelor guvernamentale ale Kievului într-un conflict izbucnit în aprilie 2014 şi soldat până acum cu peste 10.300 de morţi.

Austria a fost unul dintre puţinele state UE care nu a expulzat diplomaţi ruşi după otrăvirea unui fost spion rus şi a fiicei sale în Marea Britanie în luna martie. Fără a prezenta dovezi publice, Londra, Washington şi aliaţi ai lor au învinuit Moscova pentru acel incident, care a negat orice implicare.

Merkel şi Putin vor discuta despre războiul din Siria şi cel din estul Ucrainei, precum şi despre disputatul gazoduct care urmează să transporte gaz rusesc spre Germania în cadrul convorbirilor bilaterale din 18 august, ce vor avea loc în apropierea Berlinului, a afirmat un purtător de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe