Vladimir Plahotniuc, vizat într-o nouă cauză penală pentru şantaj, înşelăciune şi spălare a banilor

Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele autosuspendat al Partidului Democrat
Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele autosuspendat al Partidului Democrat (today.md)

Vicepreşedintele Parlamentului Alexandru Slusari a informat că fostul lider al Partidului Democrat din Moldova Vladimir Plahotniuc este cercetat într-un nou dosar penal iniţiat de către autorităţile din România, dar care în prezent se examinează de către procurorii de la Chişinău.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul a făcut public un răspuns al Procuraturii Anticorupţie care susţine că în baza solicitării deputatului verifică tranzacţiile dubioase pe care le-ar fi încheiat Plahotniuc şi nu ar fi achitat impozit pe venit din acestea, în anul 2011.

Mai mult, procurorii confirmă că în cadrul unei cauze penale preluate din România examinează acţiunile lui Vladimir Plahotniuc sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare a banilor.

La începutul lunii august magistraţii Curţii Tverskaya din Moscova, Federaţia Rusă, au emis mandat de arestare pe numele fostului preşedinte al PDM Vlad Plahotniuc, într-un dosar penal, intentat pentru organizarea unei grupări criminale şi trafic de droguri.

După schimbarea de putere la Chişinău, în iunie, Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe