Vladimir Plahotniuc a anunţat ”doctrina naţională PDM pentru Moldova”. Ilian Caşu: Acestea sunt poveşti PD-iste

Mitingul PD în PMAN din Chişinău, 21.08.2018
Mitingul PD în PMAN din Chişinău, 21.08.2018 (facebook.com/Andrian Candu)

În cadrul manifestaţiei de amploare a Partidului Democrat, desfăşurate duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. preşedintele formaţiunii, Vlad Plahotniuc, a anunţat introducerea unei ”doctrine de stat” - viziunea PD ”Pentru Moldova”.

Liderul PD a declarat de la tribuna scenei uriaşe că aceasta va fi o ”doctrină naţională” care i-a lipsit până acum Republicii Moldova de la proclamarea independenţei şi până în prezent.

”Republica Moldova va avea un rol activ în relaţiile externe. Nu mai putem tolera statutul de obiect al geopoliticii cum am fost în ultimele decenii, când toţi, cui nu-i era lene, ne dictau ce să facem, unde să mergem, pe cine să ascultăm, ce să visăm. Moldova are dreptul la propria viziune, la propriul cuvânt în relaţiile cu cei din străinătate”, a conchis Vladimir Plahotniuc.

În context, vicepreşedintele Partidului Nostru Ilian Caşu a ţinut să atenţioneze că ”Pro-Moldova” înseamnă să-l bagi la puşcărie pe Şor şi pe toţi cei cu care a împărţit din miliardul furat. Să recuperezi toţi banii furaţi de la hoţi. Restul sunt poveşti PD-iste.

De menţionat că întrunirea adunat câteva zeci de mii de oameni, evenimentul fiind acompaniat de Orchestra Filarmonicii Naţionale ”Serghei Lunchevici” şi artiştii de la Brio Sonores. Internauţii susţin că majoritatea persoanelor au fost aduse cu autobuzele, în mod organizat, din diferite colţuri ale R. Moldova.