Vladimir Jirinovski: Ne sunt suficiente 30 de minute pentru a distruge ţările est-europene

Vladimir Jirinovski
Vladimir Jirinovski (KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/Getty Images)

Vladimir Jirinovski, vicepreşedinte al Dumei de la Moscova, cunoscut pentru vederile sale extremiste şi naţionaliste, s-a lansat într-o serie de ameninţări halucinante la adresa statelor est-europene din UE, într-o intervenţie la postul naţional de televiziune Russia 24.

„Polonia şi statele baltice vor fi pur şi simplu şterse de pe faţa pământului, spulberate. Nimic nu va mai rămâne acolo. Şefii acestor state pitice ar trebui să se gândească mai bine cine sunt”, şi-a început politicianul rus seria de ameninţări la adresa statelor est-europene.

„Toate problemele legate de război şi pace în general şi cele legate de Ucraina în particular vor fi rezolvate de o singură persoană, liderul Federaţiei Ruse”, a continuat Jirinovski, un susţinător al lui Vladimir Putin, citat de publicaţia poloneză thenews.pl, preluată de paginaeuropeana.ro.

„Desigur, nimic nu ameninţă America, pentru că este departe, dar ţările est-europene riscă să fie distruse complet. Aceasta din vina lor, pentru că nu putem accepta ca avioane şi rachete să fie lansate spre Rusia de pe teritoriul lor. Pentru a le distruge, ne sunt suficiente 30 de minute înainte de masa de prânz”, a adăugat liderul extremist rus, referindu-se la sistemele antirachetă amplasate de americani în Polonia şi în România, la Deveselu.

Reamintim că Federaţia Rusă, care „nu poate accepta” ca avioane şi rachete să fie lansate spre Rusia de pe teritoriul ţărilor vecine, este acuzată că ar fi în spatele doborârii deasupra Ucrainei, cu o rachetă aer-sol, a zborul MH-17, având 298 de persoane la bord.

Potrivit şefului Serviciului de Securitate al Ucrainei, paramilitarii pro-Moscova au doborât avionul Malaysia Airlines MH-17 pentru că l-au confundat cu un avion Aeroflot, pe care voiau să-l doboare pentru a oferi Kremlinului un pretext să invadeze Ucraina. Din ancheta ucrainenilor, reiese că ruşii planificaseră o invazie a Ucrainei pe data de 18 iulie - a doua zi după doborârea avionului, însă, din cauza erorii, planul se presupune că a fost revizuit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe