Vlad Voiculescu: N-ai cum să nu te bucuri, România se schimbă. Drulă, noul şef al Comisiei de IT în locul lui Nicolicea

Fostul consilier al premierului pentru infrastructură, Cătălin Drulă, este noul preşedinte al Comisiei de IT de la Camera Deputaţilor, post ocupat în trecut de Eugen Nicolicea. "N-ai cum să nu te bucuri. România se schimbă", a reacţionat ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu.
Cătălin Drulă şi Eugen Nicolicea
Cătălin Drulă şi Eugen Nicolicea (Facebook.com/Vlad Voiculescu)

România se schimbă. În ciuda vechilor tovarăşi care se pregătesc să cucerească din nou instituţiile statului, avem câteva motive serioase de speranţă, a scris joi, pe contul său de Facebook, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu.

"Presupun că aţi văzut deja postarea aceea cu poza distinsului domn Sebastian Ghiţă şi textul "tinerii IT-işti părăsesc ţara după câştigarea alegerilor de către PSD". Dincolo de glumă... v-aş spune aşa: eu cred că tinerii IT-işti nu doar că nu pleacă din ţară... eu cred că ei pot schimba această ţară! Şi mai cred că în ciuda vechilor tovarăşi care se pregătesc să cucerească din nou instituţiile statului, avem câteva motive serioase de speranţă", a declarat Vlad Voiculescu.

Unul dintre motivele de speranţă invocate de ministrul Sănătăţii este că, de joi, noul preşedinte al Comisiei de IT de la Camera Deputaţilor este Cătălin Drulă.

"Dacă nu îl cunoaşteţi încă pe Cătălin Drulă (acum deputat USR), ar trebui să ştiţi câteva lucruri: omul a luat patru ani la rând premiu la olimpiadele naţionale de informatică, apoi o bursă de merit completă de la statul canadian, licenţă şi master în Computer Science la University of Toronto. După asta a lucrat în proiecte antreprenoriale. Ultimul de-a dreptul genial: livrare de sânge pentru transfuzii cu avioane fără pilot automate (drone), proiect operaţional acum în Rwanda (www.flyzipline.com)", a precizat Vlad Voiculescu.

Potrivit ministrului, fostul şef al Comisiei de IT de la Camera Deputaţilor era nimeni altul decât Eugen Nicolicea.

"Şi ca să aveţi imaginea completă, ar trebui să ştiţi că fostul preşedinte al comisiei era Eugen Nicolicea. N-ai cum să nu te bucuri. România se schimbă. PS: pentru rigoare, CV-ul d-lui Eugen Nicolicea este de găsit aici", a adăugat Vlad Voiculescu.