Vlad Voiculescu, la final de mandat: Dacă am deranjat nişte interese, îmi cer scuze, dar nu îmi pare rău!

După un mandat tumultos de-a lungul căruia au fost scoase la iveală multe nereguli ce au zguduit sistemul sanitar, spre nemulţumirea "feudalilor" din sănătate, Vlad Voiculescu atrage atenţia că sănătatea nu are culoare politică şi că mai sunt mii de probleme de rezolvat.
Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii)
Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a prezentat marţi bilanţul activităţii la final de mandat, prilej cu care a reamintit că sănătatea nu are culoarea politică ci este despre oameni, precizând că, dacă în timpul cât a fost ministru a deranjat nişte interese, îşi cere scuze, dar nu îi pare rău.

Voiculescu a mai adăugat că în sistemul sanitar mai sunt mii de probleme care trebuie rezolvate şi a dat asigurări că va rămâne "aproape de sistemul sanitar."

"Mai sunt în sistemul sanitar mii de probleme, mii de probleme care sunt la fel de urgente şi care trebuie rezolvate acum. Cred însă cu tărie că măsurile pe care le-am luat în aceste luni sunt ceea ce are nevoie sistemul medical, ceea ce au nevoie medicii, ceea ce au nevoie pacienţii. Şi, desigur, dacă am deranjat nişte interese, unele chiar de origine politică, îmi cer scuze, dar nu-mi pare rău. Au fost momente în care presiunea via canale politice a fost mare. În ultima vreme continuă sub deja celebra ameninţare 'stai calm, stai cuminte la locul tău', lucru pe care l-am auzit şi l-am simţit mulţi dintre noi în această perioadă şi (...) cei care au fost înaintea noastră în politică sau în administraţie fără să aibă vreo legătură cu politica, cu siguranţă, l-au simţit şi ei", a declarat Vlad Voiculescu, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a mai ţinut să precizeze că "este rolul nostru, al tuturor, să ne îngrijim de sănătate şi de sistemul de sănătate cu atenţia pe care o merită", poate mai ales în domeniile în care anumite interese au fost deranjate.

"Probabil că (...) exact acele domenii nu ar trebui scăpate din vedere", a opinat Vlad Voiculescu, adăugând că intenţionează să rămână aproape de sistemul sanitar şi după încheierea mandatului de ministru.