Vlad Voiculescu îl acuză pe Tătaru că vrea să îngreuneze sesizarea actelor de corupţie din spitale

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Epoch Times România)

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu acuză Ministerul Sănătăţii că doreşte să complice raportarea de către pacienţi a luării de mită în spitale prin introducerea unor “paşi birocratici inutili”.

“Mecanismul de feedback al pacientului a fost introdus în timpul mandatului meu din 2016 prin eforturile lui Ştefan Voinea şi Adrian Gheorghe. 12.700 de români au raportat mită în spitale! Repetaţi în gând această cifră. Ministerul Sănătăţii doreşte să complice procesul de sesizare a potenţialului act de corupţie prin introducerea mai multor paşi birocratici inutili”, a afirmat Voiculescu, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, liderul PLUS a cerut ca ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi instituţia pe care o conduce să explice ce s-a întâmplat cu sesizările de mai sus şi de ce vor să “blocheze demersurile de sesizare a actelor de corupţie din spitale”.

“Proiectul de modificare legislativă va complica inutil sesizarea actelor de corupţie din spitalele publice. Ştefan Voinea, Vlad Mixich şi Cristi Radu au lucrat la un raport alertă disponibil aici: https://bit.ly/2YvN3D7. Observaţiile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa: propuneri@ms.ro până miercuri, 26 august. Adică poimâine”, a mai susţinut Vlad Voiculescu.

Nu în ultimul rând, fostul ministru al Sănătăţii a făcut un apel către cetăţeni să ceară Ministerului Sănătăţii şi lui Nelu Tătaru să renunţe la această “modificare toxică”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne