Vlad Gheorghe n-a gustat deloc postarea lui Carmen Dan despre "dorul de vară": Dar de o condamnare cu executare nu ţi-e dor?

Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. (Epoch Times România)

Europarlamentarul USR-PLUS Vlad Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuţi protestatari din 2018, care la manifestaţia din 10 august a fost lovit de către jandarmi deşi era cu mâinile ridicate deasupra capului, nu a gustat deloc postarea fostului ministru PSD al Internelor Carmen Dan despre terminarea iernii şi "dorul neoficial de vară".

"În curând se fac 3 ani de la 10 August. E greşit oare să-ţi fie dor de nişte condamnări cu executare? Oficiale. Şi definitive, ca să nu mai ai ce face. Decât să stai. La răcoare", a comentat sarcastic Vlad Gheorghe.

La comentariul unui cetăţean care a precizat că nu ştie "cum funcţionează politica asta când ai Ministru de Interne de la tine din partid, dar speri că tot pe Fb faci dreptate", deputatul european a replicat: "Pentru că într-un stat normal dreptatea se face la tribunal, nu la Ministerul de Interne sau la Ministerul Justiţiei. Ministrul nu trebuie să facă şi să desfacă dosare".

"De răcoare nu i-o fi dor!!?? Ca şi şefu-i tot acolo", i-a scris o internaută liderului USR-PLUS.

"Exact", a replicat Vlad Gheorghe.

Reamintim că, după ce au reprimat cu brutalitate manifestaţia din 10 august 2018, scăldând în gaze lacrimogene şi violenţă o piaţă în care se aflau circa 100.000 de persoane, liderii PSD, printre care şi Carmen Dan, au încercat să acrediteze ideea că avem de a face cu o "tentativă de lovitură de stat", ceea ce ar fi justificat intervenţia în forţă a Jandarmeriei.

"Erau cercuri de pregătire în rândul #rezist, de răspuns agresiv la măsurile luate de forţele de ordine. Totul a fost planificat. Au fost acţiuni premeditate. Cei care incitau erau în spatele celor care acţionau. Am ajuns, din păcate, în momentul în care s-a intervenit pentru restabilirea ordinii publice", declara la vremea respectivă Carmen Dan.

Însă majoritatea covârşitoare a oamenilor strânşi în faţa Guvernului erau paşnici, aşa că protestul nu a degenerat. Într-adevăr, în mulţime erau şi câteva persoane violente care aruncau cu obiecte contondente spre jandarmi, însă forţele de ordine n-au făcut niciun efort să le extragă dintre manifestanţi. Dimpotrivă, au optat pentru soluţia violentă.

Mai trebuie menţionat că jandarmii din prima linie, cei masaţi lângă gardul care separa Piaţa de Guvern, au început să dea după prânz cu gaze înspre cei de lângă ei, parcă pentru a irita lumea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne