Vlad Georgescu: "Investigaţi cazul HSBC - Expo Market Doraly. În acest complex apare din nou numele Elenei Udrea"

Preşedintele PMP Elena Udrea şi procurorul şef DIICOT Alina Bica
Preşedintele PMP Elena Udrea şi procurorul şef DIICOT Alina Bica (joscenzura2014.wordpress.com)

Jurnalistul Vlad Georgescu, autor al deja celebrului articolul din Huffington Post în care numele Elenei Udrea apare legat de scandalul EADS, critică reacţia preşedintelui Traian Băsescu vizavi de articolul său şi aruncă o nouă bombă de presă: prezidenţiabila blondă ar fi legată şi de HSBC - Expo Market Doraly, caz ce vizează spălare de bani.

"Putem să recomandăm colegelor şi colegilor, precum şi organelor de investigaţie care citesc acum acest articol, să investigheze şi cazul HSBC - Expo Market Doraly - Impact Developer în Bucureşti. Deoarece şi în acest complex, despre care am relatat detaliat în Der Freitag şi Huffington Post, este vorba despre spălare de bani prin firmele HSBC, IRERE Luxemburg, EMD Investment România (Luxemburg), Iacovira LTD (Cipru), Baloo Ltd. (Malta). Implicaţi sunt alături de HSBC şi Buyout-ul acestuia, InfraRed Capital Partner precum şi milionarul român Gheorghe Iaciu - în acest complex apare din nou numele Elenei Udrea", scrie Vlad Georgescu în articolul tradus şi publicat de www.stiripesurse.ro.

Reamintim că după apariţia articolului lui Georgescu despre scandalul EADS, prezidenţiabila Elena Udrea a acuzat că informaţiile din respectiva ştire, publicată de Huffington Post, ar fi avut ca sursă serviciile secrete, pentru a fi preluate, ulterior, în presa română, "pe filiera Dan Voiculescu", iar şeful statului a afirmat că a avut discuţii în ultimele zile cu şefii celor două servicii secrete, SRI şi SIE, privind tema EADS "cu acel free lancer care a lansat-o din Germania".

"După ce am vorbit de EADS public şi după ce a vorbit şi Elena Udrea, un domn cu nume românesc în Germania a pus pe blogul lui un articol în care înşiră premieri, şefi de stat, Schroeder, şi, pac!, şi Elena Udrea. Ea nu a avut niciodată în atribuţii securizarea frontierei", a declarat Traian Băsescu într-o conferinţă de presă, în cadrul căreia a "înfierat" articolul lui Georgescu şi apariţia în presă a pozelor cu Elena Udrea şi procurorul-şef DIICOT făcând shopping la Paris, ceea ce a readus pe tapet corectitudinea criteriilor pentru numirea în funcţie a procurorilor.

"Ce s-a întâmplat azi e din nou o probă că serviciile secrete sunt implicate şi vă asigur că voi analiza cu toată seriozitatea, iar cine crede că m-am culcat acasă şi aştept finalul mandatului se înşală. M-am uitat cu atenţie la fotografii, a dispărut blogul. Dacă vă uitaţi, sunt fotografii făcute de sus. Cineva a ştiut că ajunge la Paris, au închiriat un apartament vizavi de hotelul în care s-a cazat şi au făcut poze 48 de ore în continuu", a explicat preşedintele.

Comentând atitudinea preşedintelui, Georgescu cataloghează reacţiile la articolul său drept "stranii".

"Este destul de straniu faptul că un şef de stat român implică mai multe servicii secrete în verificarea articolului unui jurnalist german, însă le pune acelor botniţa când e vorba de cel mai mare scandal de corupţie din istoria UE", scrie Georgescu.

"Căluşul pus serviciilor de Traian Băsescu are probabil un motiv, căci în afacerea de 743 milioane de euro între statul români şi EADS e vorba de mită de ordinul zecilor de milioane de euro", mai adaugă jurnalistul, îndemnându-şi colegii şi organele în drept să continue să investigheze acest dosar, precum şi cazul HSBC Doraly.