Vlad Alexandrescu: Retragerea demisiilor - o tentativă disperată a PSD de a se impune în faţa lui Iohannis

Ultima mişcare de pe scena politică - retragerea demisiilor depuse de miniştrii Cabinetului Grindeanu, care de altfel au şi susţinut în marea lor majoritate moţiunea de cenzură - este, practic, o tentativă disperată a PSD de a se impune în faţa preşedintelui Iohannis, susţine senatorul Vlad Alexandrescu.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)

Retragerea demisiilor de către miniştrii Cabinetului Grindeanu reprezintă o tentativă disperată a PSD de a se impune în faţa preşedintelui Klaus Iohannis la consultări şi de a rămâne la butoane, a opinat joi, la Parlament, senatorul USR Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii.

"Este o tentativă disperată a PSD de a se impune, practic, în faţa preşedintelui Iohannis şi de a crea o situaţie de urgenţă acolo unde Parlamentul, care este forul suveran, a demis Guvernul. În momentul de faţă Guvernul nu mai are nicio legitimitate. A fost demis, ca niciodată, în urma unei moţiuni de cenzură a propriului partid, el nu este susţinut nici de partidele de opoziţie, nici de propriul partid. Suntem într-o situaţie ridicolă, iar aceşti miniştri vin şi-şi smulg demisiile şi spun: eu nu mi-am dat demisia, eu vreau să rămân în continuare la butoane", a declarat Vlad Alexandrescu, citat de Agerpres.

Potrivit senatorului USR, demisiile retrase ale miniştrilor reprezintă "o poveste de Ilf şi Petrov".

"Este un Cabinet care este demis prin moţiune de cenzură a propriului partid, un Cabinet în care miniştrii şi-au dat demisia înainte să fie demişi, un cabinet în care miniştrii revin acum şi îşi retrag, îşi smulg demisiile de pe masa premierului, cu dorinţa de a se crampona de funcţii şi de a rămâne la butoane pe perioada următoare pentru a semna, probabil, tot felul de acte şi de ordine de ministru şi de hotărâri de Guvern, care, din punctul nostru de vedere, sunt cu totul ilegale şi ilegitime", a precizat Vlad Alexandrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne