Vlad Alexandrescu, momente dramatice: Ştiţi cum e să-ţi vezi copilul transportat pe targă în stare de inconştienţă?

Fata fostului ministru Vlad Alexandrescu, prezentă la mitingul Diasporei din Piaţa Victoriei, a fost luată pe targă de un echipaj SMURD în stare de inconştienţă, după ce jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene.
Fala lui Vlad Alexandrescu transportată pe targă, în stare de inconştienţă către un echipaj SMURD
Fala lui Vlad Alexandrescu transportată pe targă, în stare de inconştienţă către un echipaj SMURD (Vlad Alexandrescu / Facebook)

Fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu, în prezent senator USR, a trecut prin momente dramatice la mitingul Diasporei din Piaţa Victoriei, la care jandarmii au intervenit în forţă împotriva protestatarilor.

"Ştiţi cum e să te întâlneşti cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconştienţă către un echipaj SMURD? Fetele mele erau cu mine la protest. Una dintre ele a înaintat puţin, cu o prietenă a ei, în dreptul primelor mese de la girafă. Acolo a inhalat gazele împrăştiate de forţele de ordine. Şi-a pierdut cunoştinţa. Noi o pierdusem din vedere şi am început să o căutăm. Credeam doar că întârzie un pic mai în faţă... Deodată, am văzut paramedicii care transportau pe targă o adolescentă de 16 ani", a declarat Vlad Alexandrescu.

Unul dintre voluntarii care transportau targa i-a strigat: "Domnule Alexandrescu, este fata dumneavoastră!"

"M-am alăturat lor în goană şi am urcat în camion. A urmat resuscitarea, cu oxigen şi monitorizare a inimii. Mulţumesc echipei de intervenţie! Cum e ca un guvern să-şi gazeze propriii cetăţeni? Şi pe copii! Să le facă rău ca să-şi asigure liniştea? Au aruncat cu gaze lacrimogene în mijlocul mulţimii. N-a contat că erau copii, bătrâni, oameni bolnavi. Mii de persoane paşnice au fost lovite de nori de gaze, sufocându-se şi lăcrimând şiroaie", a precizat Vlad Alexandrescu.

Fostul ministru a opinat că este de departe cea mai brutală intervenţie a Jandarmeriei.

"Şi pentru ce? Pentru că strigă oamenii împotriva Guvernului? Iar nouă ne trebuie să ne ia ambulanţa copiii pentru că au îndrăznit să se afle acolo? Tot ce contează pentru mine acum e ca Ioana să fie în regulă. De mâine, însă, nu vom lăsa lucrurile aşa", a conchis Vlad Alexandrescu.

Fata lui Vlad Alexandrescu îngrijită de către un echipaj SMURD
Fata lui Vlad Alexandrescu îngrijită de către un echipaj SMURD (Vlad Alexandrescu / Facebook)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne