Vlad Alexandrescu: Există riscul în USR să câştige politrucii, în dauna profesioniştilor

Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a afirmat, la RFI, că USR PLUS riscă să aibă soarta partidelor tradiţionale dacă nu va prevala criteriul meritocraţiei la stabilirea listelor de candidaţi.

”Există riscul în USR, ca în orice partid, ca anumite grupări să excludă persoanele care au o independenţă de judecată şi de poziţie în raport cu conducerea partidului. Cu alte cuvinte, să câştige politrucii, în dauna profesioniştilor”.

Întrebat dacă se află pe o listă neagră de oameni care nu vor mai prinde un loc de parlamentar, Vlad Alexandrescu susţine că asta depinde de delegaţii la Conferinţa Municipală, dacă „îşi vor asculta propria conştiinţă şi vor vota în deplină libertate” sau nu.

”Acest lucru va fi hotărât de delegaţii la Conferinţa Municipală, care va avea loc zilele următoare, sâmbătă, cei 70 de delegaţi reuniţi, care sunt USR şi PLUS şi care vor alege poziţiile eligibile din Camera Deputaţilor şi Senat pentru partidul nostru. Este în întregime în mâna delegaţilor să decidă dacă ei vor asculta de principiul autobuzului, cum se numeşte în USR, sau al listelor primite de la anumite grupări, sau îşi vor asculta propria conştiinţă şi vor vota în deplină libertate. Deocamdată, am observat că în procedura de vot s-a strecurat o încălcare a principiului fundamental al meritocraţiei, care e destul de greu de explicat, dar care favorizează votul disciplinat, pornind de la o listă şi de la o anumită ierarhie în acea listă, care ar putea fi dictată de grupări din partid”, a declarat senatorul USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne