Vlad Alexandrescu, apel către PSD: O ţară nu se conduce cu secretare, şoferi şi plagiatori

Indignat de modul în care abordează Guvernul Tudose problema Pilonului II, care ba se naţionalizează, ba devine opţional, fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, lansează un atac dur la adresa PSD şi a ultimului său guvern.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)

După câteva luni de guvernare PSD, avem "deficit bugetar în creştere, îndatorare galopantă, moţiune de cenzură împotriva propriului guvern, îndoctrinarea comunistă în şcoli, proteste uriaşe şi independenţa justiţiei sub ameninţare", susţine senatorul USR Vlad Alexandrescu, în opinia căruia, "incompetenţa şi oportunismul sunt cuvintele cheie pentru a descrie aceste 9 luni."

În consecinţă, fostul ministru al Culturii lansează, pe Facebook, un apel către PSD şi Mihai Tudose, şi anume să înţeleagă că o ţară nu se conduce cu secretare, şoferi, plagiatori şi rude puse în funcţii cheie din Guvern.

Indignat, senatorul critică modul în care PSD dă târcoale Pilonului II de pensii, pe care iniţial au anunţat că îl desfiinţează, pentru ca apoi să anunţe că reduc contribuţiile.

"La începutul verii ne anunţau că desfiinţează Pilonul II, apoi spuneau că e o greşeală de comunicare. În august spuneau că vor reduce contribuţia, după puţin timp se răzgândeau iar.

Acum premierul-libelulă ne serveşte o altă idee genială: contribuţiile pentru Pilonul II vor deveni opţionale. Cum se va întâmpla mai exact? Dacă va fi nevoie de o reconfirmare a opţiunilor deja făcute ori dacă vor impune o renunţare expresă, nu ştiu să vă răspund. Statul în goană după bani şi vânător de libelule nu va genera oare o alegere automată a Pilonului I, pentru a descuraja oamenii să rămână în Pilonul II? Nu va pune oare obstacolele pe care le cunoaşte atât de bine pentru a discredita sistemul de pensii administrat privat?

Nici prim-ministrul nu cred că ştie încă. Nici miniştrii, nici ”specialiştii” PSD şi nici restul membrilor partidului. Ce vor face în acest sens? Cine ştie, găsesc ei soluţie! Improvizează câte ceva, mai întreabă lumea pe stradă, împrumută nişte reglementări de ici şi de colo, până ce iese câte un ban la buget. Că doar nu dau din buzunarul lor", adaugă senatorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne