Vizita lui Iohannis în Germania. Angela Merkel a lăudat justiţia dar a criticat Parlamentul

Klaus Iohannis şi Angela Merkel
Klaus Iohannis şi Angela Merkel (facebook.com)

Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Paul Porr, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Sibiu, că l-a însoţit pe preşedintele Klaus Iohannis în vizita sa oficială în Germania dezvăluind că Angela Merkel a lăudat justiţia românească însă a "criticat un pic Parlamentul", relatează agenţia Mediafax.

Întrebat dacă s-a discutat despre corupţia din ţara noastră şi despre ceea ce se întâmplă în acest moment în ţară, Paul Porr a replicat: "Tangenţial. Cu preşedintele, nu, cu doamna Merkel. Iar ea a avut cuvinte de laudă că justiţia românească lucrează, are de lucru, deci o remarcă aşa mai.... Nu a fost temă de discuţie".

Paul Porr a dezvăluit, însă, că Angela Merkel s-a declarat nemulţumită de Parlament.

"A fost un pic criticat Parlamentul, fără să se dea nume, că încă selectiv se ridică imunitatea la unul sau la altul. Fără nume. Nici nu ştiu dacă ştia numele, dar ştia informaţia", a precizat Paul Porr, adăugând că "preşedintele nostru a tăcut în stilul lui caracteristic la remarcile astea".

Liderul FDGR a afirmat că una dintre principalele teme de discuţie dintre Klaus Iohannis şi cancelarul german a fost aderarea României la spaţiul Schengen, subliniind că Angela Merkel este "un avocat al României în acest sens".

"Doamna Merkel spune că România şi Bulgaria au intrat un pic precoce în UE. După ce am intrat în UE, am lăsat-o un pic mai moale cu ce trebuia să facem în domeniul combaterii corupţiei şi, de aceea, rapoartele MCV erau aşa cum erau. Era o modalitate de a ne constrânge să ne facem lecţiile pe care trebuia să le facem deja de câţiva ani", a mai spus Paul Porr.

"Preşedintele Iohannis a fost foarte tranşant în ceea ce priveşte pretenţia noastră de a intra în spaţiul Schengen şi avem angajamentul doamnei Merkel că va fi un avocat al României în acest sens, pentru că nu ea hotărăşte, nu e o treabă a Guvernului din Germania, ci e o treabă a Comunităţii Europene. (...) Oricum, cu această şansă de a avea un avocat ca şi doamna cancelar Merkel este pentru noi un motiv de optimism ca până la sfârşitul anului, măcar parţial, să intrăm în spaţiul Schengen, în ceea ce priveşte graniţele aeriene şi fluviale, respectiv porturile. (...) Deci este un semn bun, care poate da naştere la optimism", a declarat Paul Porr.

Liderul FDGR a mai afirmat că este posibil ca preşedintele Germaniei şi alte oficialităţi să facă o vizită în România în primăvara anului 2016.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne