Vizita lui Dragnea şi Grindeanu la ceremonia de inaugurare a lui Trump, în atenţia anchetatorilor americani

Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu
Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Vizita lui Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu la ceremonia de inaugurare a preşedintelui Trump a intrat în atenţia anchetatorilor americani, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate anchetei.

Potrivit acestora, în urmă cu aproximativ trei luni s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autorităţile americane solicită informaţii în România referitoare la Dragnea şi Grindeanu. Printre cei vizaţi de comisia rogatorie s-ar afla şi omul de afaceri Cristian Burci şi fiul acestuia, Carlo Burci.

Articolul integral poate fi citit aici.

Reamintim că Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu au participat, în ianuarie 2017, la o serie de evenimente legate de învestirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA. Potrivit presei străine, participarea la cina inaugurală a cabinetului Trump costă însă bani. Mulţi bani.

Astfel, potrivit publicaţiei Politico, din SUA, preluată de euractiv.ro, cei ce vor să aibă parte de o discuţie intimă (sau... caldă şi deschisă?) la cină cu potenţialii şefi de agenţii guvernamentale din SUA trebuie să scoată din buzunar între 100.000 şi 250.000 de dolari, în timp ce o cină cu vicepreşedintele ales Mike Pence este permisă celor care plătesc între 500.000 şi 1.000.000 de dolari - cu diferite niveluri de acces, în funcţie de suma donată - potrivit unor broşuri ale evenimentului de învestire, obţinute de Politico.

Bonus, în intervalul acestor sume (500.000 - 1.000.000 de dolari), este promisă şi prezenţa preşedintelui ales, Donald Trump, potrivit broşurii citate de Politico.

Preţul pentru fiecare dintre pachete poate fi accesat aici.

Mai amintim că Elliott Broidy, vicepreşedinte al Comitetului pentru învestire a lui Trump, care l-a invitat pe Dragnea, a recunoscut că a oferit mită în valoare de un milion de dolari unor oficiali ai statului New York. Procuratura a cerut patru ani de închisoare pentru el, dar acesta a scăpat de puşcărie pe cauţiune.