Vitali Ignatiev: Transnistria este gata să participe la reuniunea informală din Bavaria

Vitali Ignatiev, reprezentantul politic al Tiraspolului în discuţiile privind reglementarea transnistreană
Vitali Ignatiev, reprezentantul politic al Tiraspolului în discuţiile privind reglementarea transnistreană (novostipmr.org)

Negociatorul-şef Vitali Ignatiev a declarat unei delegaţii a Ministerului de Externe al Germaniei, aflată în vizită la Tiraspol, că reprezentanţii Transnistriei sunt gata să participe la următoarea reuniune din Bavaria.

Potrivit lui Ignatiev, citat de Radio Europa Liberă, subiectele de interes pentru Tiraspol în procesul de negocieri sunt legate de activitatea sistemului bancar, transportul feroviar, participarea unităţilor de transport transnistrene la circulaţia internaţională, telecomunicaţiile, educaţia, dosarele penale deschise de Chişinău şi documentarea populaţiei.

Ignatiev a dat indicaţii experţilor din aşa-zisul executiv de la Tiraspol să discute cu Chişină despre elaborarea unui mecanism de înregistrare a transportatorilor de marfă şi pasageri din regiunea transnistreană la punctele de înregistrare de la Tiraspol şi Râbniţa şi despre soluţionarea problemei permiselor de conducere.

În prezent, autorităţile de la Chişinău nu permit ieşirea din Republica Moldova a şoferilor care au permise transnistrene.

Discuţiile de la Bratislava pentru reglementarea transnistreană care au avut loc la începutul lunii octombrie, s-au încheiat fără semnarea unui protocol, negocierile urmând a fi continuate pe alte paliere, inclusiv la conferinţa informală din Bavaria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe