Virusul Wuhan loveşte masiv personalul medical din Italia. Medicii nu mai au echipament, se infectează

Epidemie cu virus Wuhan în China
Epidemie cu virus Wuhan în China (PETER PARKS / AFP / GettyImages)

Un medic italian de 57 de ani, care a lucrat fără mănuşi din cauza penuriei de consumabile medicale la spitalul său, a murit după infecţia cauzată de coronavirus. „S-au epuizat”, a spus medicul despre lipsa de mănuşi, într-unul din ultimele sale interviuri cu mass-media, înainte de a deveni victimă a virusului Wuhan.

„Este un război”, atrăgea atenţia Marcello Natali, 57 de ani, despre criza de coronavirus din Italia, înainte de a muri răpus de virusul de care încerca să salveze pacienţii, potrivit unei relatări a Euronews.

Ştirea mai preciza că medicul - care lucra într-un spital din Codogno, Italia - a fost găsit pozitiv la testul pentru virus Wuhan şi a fost internat în Cremona înainte de a fi transferat la Milano, după ce a dezvoltat o dublă pneumonie.

Codogno este situat în regiunea nordică a Lombardiei - cea mai afectată regiune a ţării şi epicentrul focarului de coronavirus din Europa.

În unul dintre interviurile finale ale lui Natali cu Euronews, medicul a spus că lucra fără mănuşi din cauza lipsei acestora la spital. „S-au terminat”, a spus Natali.

Înainte de a muri, medicul a mai menţionat că 14 din 35 de medici se aflau în carantină sau spitalizaţi începând cu 28 februarie.

„Nu am fost pregătiţi pentru coronavirus”, a spus Natali. În calitate de medici ai erei post antibiotice, am crescut gândind că o pilulă împotriva tuturor lucrurilor era suficientă.

Federaţia italiană a medicilor generalişti - care a confirmat decesul lui Natali - a subliniat că medicul suferea de pneumonie dublă din cauza coronavirusului, relatează Euronews.

„Situaţia nu s-a îmbunătăţit de la sfârşitul lunii februarie”, a declarat Paola Pedrini, secretar regional al federaţiei. „Am primit nişte măşti, nişte truse de mănuşi, nimic altceva.”

„O mască care ar trebui să fie folosită o jumătate de zi aici durează o săptămână”, a adăugat ea.

„Lucrăm mult la telefon, când este posibil, pentru a evita răspândirea virusului şi a nu intra în contact cu persoane asimptomatice purtătoare de virus”, a spus Pedrini.

Pedrini a mai declarat pentru Euronews că 110 medici din 600 sunt bolnavi doar în provincia Bergamo.

Vineri Italia a înregistrat cea mai neagră zi de la începutul pandemiei, înregistrând peste 620 de decese.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe