Virusul Wuhan: Italia înregistrează peste 2300 de noi cazuri în ultimele 24 de ore şi aproape 200 de noi victime

Virusul Wuhan loveşte Italia
Virusul Wuhan loveşte Italia (Getty Images)

Italia a raportat, miercuri, peste 2300 de noi cazuri şi aproape 200 de decese cauzate de infecţia cu virus Wuhan.

Un interviu luat de postul britanic Channel 4 unui medic italian care supervizează reţeaua de centre de asistenţă de urgenţă arăta că media de vârstă a celor internaţi - la momentul respectiv circa 800 de pacienţi - era de 65 de ani. Datele intră în contradicţie cu afirmaţiile vehiculate în presă, conform cărora virusul Wuhan este un factor de risc doar pentru grupa de vârstă 70+.

Marţi, Italia a suspendat plăţile pentru creditele ipotecare din cauza focarului de coronavirus, după ce peste 9.000 de persoane fuseseră infectate şi peste 460 au decedat.

Între timp, rezidenţii panicaţi s-au înghesuit în supermarketuri pentru a se aproviziona, întrucât întreaga ţară a intrat în blocaj marţi dimineaţă, după ce străzile din Italia au devenit aproape goale în urma ordinelor date de guvern populaţiei de a evita deplasările, cu excepţia „situaţiilor de muncă urgente, verificabile şi a situaţiilor de urgenţă sau de sănătate”.

Locurile frecventate de turişti - inclusiv galeriile din Milano, Piaţa Sf. Petru din Vatican etc. - sunt acum pustii, după ce măsurile drastice de stăvilire a epidemiei de virus Wuhan au fost extinse în întreaga ţară.

Companiile suferă în mod evident de pe urma carantinei. Barurile şi restaurantele sunt deschise numai între 6:00 şi 18:00 şi trebuie să menţină clienţii la o distanţă minimă de un metru unul de celălalt.

Muzeele şi spaţiile culturale sunt închise şi, de asemenea, cluburile de noapte, cinematografele, teatrele şi cazinourile.