Virusul Wuhan infectează 4.824 de cadre medicale din Italia

Epidemie de coronavirus în China
Epidemie de coronavirus în China (Hector Retamal/Agence France-Presse — Getty Images)

Personalul din domeniul sănătăţii reprezintă aproximativ 10% dintre cazurile confirmate de coronavirus din Italia, potrivit datelor furnizate de agenţia de sănătate publică a ţării, respectiv 4.824 de lucrători din sănătate s-au infectat de la începutul pandemiei de virus Wuhan.

Raportul a adăugat că fundaţia Gimbe - o instituţie cu sediul în Bolgona, Italia, concentrată pe îmbunătăţirea asistenţei medicale - solicită ca testarea pentru virusul Wuhan să fie extinsă pentru toţi lucrătorii din domeniul sănătăţii, întrucât fundaţia se teme că datele sunt subestimate masiv.

În plus, alţi doi medici italieni au murit luni, ridicând numărul deceselor cauzate de virus în rândul profesioniştilor din domeniul sănătăţii la 19, potrivit Agenzia Nazionale Stampa Associata (ANSA).

Cei doi erau specialistul în boli infecţioase Leonardo Marchi din Cremona, în Lombardia, regiunea cea mai sever infectată din Italia, şi medicul pensionar Manfredo Squeri din Parma, situată în Emilia-Romagna.

În timp ce pandemia se răspândeşte în toată Italia, focarul rămâne deocamdată în mare parte concentrat în nordul ţării, întrucât 84% dintre decesele cauzate de coronavirus au avut loc în regiunile italiene din nordul Lombardiei, Emilia-Romagna şi Piemont, relatează La Repubblica.

Squeri nu a fost singurul medic italian pensionar care a decedat după ce a fost chemat să se întoarcă în spital pentru a ajuta la combaterea epidemiei.

Medicul italian Gino Fasoli, în vârstă de 73 de ani, pensionat, a murit din cauza virusului Wuhan săptămâna trecută, după ce revenise pentru a-şi ajuta foştii colegi în încercarea de a salva pacienţii cu coronavirus ce ajung la spital în flux continuu, potrivit Corriere della Sera.