Virusul Wuhan în ultima zi a stării de urgenţă: Numărul infectărilor în creştere, cazuri noi – 192, decese - 8

.
. (pixabay.com)

În ultima zi a stării de urgenţă, în Republica Moldova au fost înregistrate 192 cazuri noi de infecţie cu noul Coronavirus. Mai mult decât atât, în ultimele două zile în Moldova a fost înregistrat un număr foarte mare de contaminări. Bilanţul persoanelor infectate cu virusul Wuhan a ajuns în aceste moment la 5745 cazuri din peste 36 mii de teste.

Din numărul total al cazurilor confirmate pe parcursul zilei de astăzi, toate sunt cu transmitere locală, din Chişinău 44, Soroca 20, Ceadâr-Lunga 10, Străşeni 9, Bălţi 8, Cahul şi Edineţ câte 6, Căuşeni, Comrat şi Taraclia câte 4, Basarabeasca şi Orhei câte 3, Călăraşi, Criuleni, Floreşti, Glodeni, Râşcani şi Sângerei câte 2 cazuri, Anenii Noi, Făleşti, Ialoveni, Nisporeni, Ocniţa, Şoldăneşti şi Ştefan Vodă câte 1 caz.

Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a anunţat că cel mai mare număr de contaminări a fost înregistrat astăzi în regiunea stângă a Nistrului - 52 cazuri şi un deces. Astfel, până în prezent în Transnistria au fost înregistrate per total 764 cazuri de îmbolnăvire şi 24 decese.

Din numărul total al cazurilor din această zi, 18 sunt lucrători medicali: medici 5, asistenţi medicali 8, personal auxiliar 5. Astfel, numărul total de contaminări în rândul personalului medical a ajuns la aproape 1300 cazuri.

Ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrarea alte 8 decese provocate de virusul Partidului Comunist Chinez: o femeie de 65 ani din raionul Drochia, o femeie de 45 ani din Tiraspol, o femeie de 79 ani din raionul Cantemir, un bărbat de 64 ani din municipiul Chişinău, un bărbat de 50 ani din Rezina, un bărbat de 59 ani din municipiul Chişinău, o femeie de 81 ani din municipiul Chişinău, un bărbat de 73 ani din municipiul Chişinău.

În total 202 persoane au decedat din cauza coronavirusului, iar 2280 persoane au supravieţuit.