Virusul Wuhan în R. Moldova: 139 cazuri noi, 9 decese şi 25 lucrători medicali infectaţi

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 9 mai, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 139 cazuri de infecţie cu noul coronavirus, toate fiind cu transmitere locală. Bilanţul persoanelor infectate cu virusul Wuhan a ajuns la 4867 de cazuri.

Distribuţia cazurilor de infecţie după teritorii administrative: Chişinău 42, Cahul 8, Bălţi şi Ungheni câte 7 cazuri, Ceadâr-Lunga şi Soroca câte 6 cazuri, Edineţ, Ocniţa şi Străşeni câte 5 cazuri, Ialoveni 4, Anenii Noi, Căuşeni, Criuleni, Dubăsari şi Rezina câte 3 cazuri, Basarabeasca, Făleşti, Hânceşti şi Orhei câte 2 cazuri, Călăraşi, Leova, Râşcani, Ştefan-Vodă şi Teleneşti câte 1 caz.

Totodată, din numărul de cazuri confirmate astăzi oficial, 16 cazuri au fost înregistrate în Transnistria, bilanţul ajungând la 602 persoane. Pe parcursul zilei de sâmbătă, în regiunea stângă a Nistrului a fost înregistrat încă un deces, fiind vorba despre o femeie de 71 ani, ceea ce ridică numărul deceselor la 23.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în Moldova au fost înregistrate încă 8 decese în ultimele 24 de ore: o femeie de 52 ani din Chişinău, o femeie de 70 ani din Glodeni, un bărbat de 80 ani din Chişinău, un bărbat de 71 de ani din Chişinău, un bărbat de 71 ani din Chişinău, un bărbat de 83 ani din Chişinău, o femeie, 61 ani din raionul Străşeni, o femeie de 66 ani din Orhei.

Astfel, numărul total al deceselor deceselor din cauza virusului comunist a ajuns pe teritoriul Republicii Moldova la 161, iar numărul persoanelor care au supravieţuit virusului este de 1925.

Din numărul total de cazuri de infecţie din ziua de 9 mai, 25 sunt lucrători medicali: medici – 6, asistenţi medicali – 14, personal auxiliar – 5. În total, numărul personalului medical infectat a ajuns la 1175.