Virusul Wuhan în Moldova: 202 cazuri noi ridică bilanţul la 6340. Încă 36 lucrători medicali infectaţi

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

O nouă creştere a numărului cazurilor de infectare cu virusul Wuhan a fost înregistrată marţi 19 mai, în Republica Moldova, deşi suntem deja în a cincea zi de la finalizarea stării de urgenţă şi trecerea la stare de urgenţă în sănătate publică. Astfel, pe parcursul zilei de astăzi au fost confirmate oficial 202 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus din 1070 de teste, ceea ce ridică numărul total la 6340 cazuri.

Din totalul de persoane infectate în ultimele 24 de ore, 1 caz este de import din Federaţia Rusă, iar 201 cu statut de transmitere locală: Chişinău 77, Soroca 22, Bălţi 17, Străşeni 13, Cahul 7, Ştefan Vodă şi Vulcăneşti câte 6, Criuleni şi Orhei câte 5, Ceadâr-Lunga şi Sângerei câte 4, Ialoveni şi Ocniţa câte 3, Anenii Noi, Căuşeni, Comrat şi Nisporeni câte 2, Călăraşi, Cantemir, Edineţ, Glodeni, Hânceşti, Leova şi Taraclia câte 1 caz.

Totodată, 15 persoane infectate cu virusul Wuhan au fost confirmate în Transnistria, ceea ce ridică bilanţul în regiune la 812. Pe parcursul zilei de marţi, în regiunea stângă a Nistrului a mai fost confirmat un deces, ridicând astfel numărul persoanelor decedate la 28.

Din numărul total de cazuri din această zi, 36 sunt lucrători medicali: medici 9, asistenţi medicali 21, personal auxiliar 6. Astfel, până în prezent personalul medical infectat cu coronavirus a ajuns la 1385.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a informat că pe parcursul ultimelor 24 de ore, din cauza virusului comunist au decedat încă 4 persoane: o femeie de 64 ani din raionul Ceadâr-Lunga, o femeie de 63 ani din Bălţi, un bărbat de 59 ani din municipiul Chişinău, o femeie de 70 ani din Transnistria.

Până la ora actuală, 221 persoane au decedat din cauza infecţiei COVID-19, iar 2508 persoane au fost externate.

La momentul actual în stare gravă de sănătate sunt 251 de persoane, dintre care 20 persoane sunt conectate la aparate de respiraţie artificială fiind în stare extrem de gravă, în stare de sănătate gravitate medie sunt 532 persoane, în rest sunt în stare satisfăcătoare de sănătate.

Ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că la ora actuală, se înregistrează micro-focare familiale de infecţie cu virusul Wuhan, făcând în acest sens apel la responsabilitate şi îndemnând populaţia să respecte recomandările specialiştilor, în perioada declarării stării de urgenţă în sănătate publică în Republica Moldova.

De menţionat este faptul că în timp ce Dumbrăveanu solicită cetăţenilor să respecte recomandările specialiştilor, preşedintele Igor Dodon a declarat recent în cadrul emisiunii „Preşedintele Răspunde” că „În primul rând în Republica Moldova la această etapă nu este o normă care impune purtarea măştilor de protecţie”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe