Virusul Wuhan generează panică în Beijing. Autorităţile iau în calcul sechestrarea în case în "stil Wuhan"

Epidemie de coronavirus în China
Epidemie de coronavirus în China (HECTOR RETAMAL/AFP VIA GETTY IMAGES)

În ceea ce pare a fi încă o consecinţă a grabei cu care Beijingul a ordonat începerea activităţii în toată China în urmă cu aproape două săptămâni, Global Times, un tabloid chinez care publică şi în engleză, a relatat că un spital din centrul capitalei chineze a anunţat joi 36 de cazuri noi de coronavirus, o creştere accentuată a numărului cazurilor raportate în oraş.

Noile cazuri ridică numărul total la 45 în Beijing, stârnind temeri că focarul s-ar putea accelera.

Printre persoanele infectate de la Spitalul Fuxing din districtul Xicheng din Beijing se află opt ​​lucrători sanitari, nouă din personalul pentru curăţenie şi 19 pacienţi, împreună cu membrii familiilor lor.

Aceste confirmări urmează rapoartele potrivit cărora oficialii din Beijing au plasat în carantină numeroase clădiri de birouri după ce unii angajaţi au fost suspectaţi de virus.

Spitalul Universitar al Poporului din Beijing, un alt spital major din capitala chineză, a confirmat că a primit trei pacienţi care transportau virusul la începutul acestei săptămâni, 17 februarie. Deja, un număr de 164 de lucrători medicali la spital au fost puşi sub observaţie după ce au avut „contact strâns” cu pacienţii - un fenomen care pare aproape inevitabil pentru asistenţi medicali şi medici.

În total, 164 de persoane, inclusiv personalul medical al Spitalului Popular care au avut un contact strâns cu pacienţii, au fost puse în carantină.

Oficialii municipali au declarat că toate spitalele din Beijing ar trebui să „accelereze spitalizarea pacienţilor şi să încerce tot posibilul să testeze cazurile suspectate pentru a trata pacienţii infectaţi cât mai devreme”.

Până în prezent, cazurile confirmate din oraş se află în 15 din cele 16 cartiere ale sale.

Având peste 700 de milioane de persoane care trăiesc acum în izolare şi cu o economie aproape în impas, experţii susţin din ce în ce mai mult că eforturile Beijingului de a lupta împotriva coronavirusului vatămă vieţile şi mijloacele de trai ale oamenilor, făcând prea puţin pentru a opri răspândirea virusului.

Potrivit unor surse Epoch Times, în după-amiaza zilei de 18 februarie, Sun Shuo, secretar adjunct al Partidului Comunist Chinez pentru suburbia Xicheng a anunţat că autorităţile controlează strict comunitatea şi că au în administrare 1300 de clădiri de locuinţe cu 11 mii de apartamente şi peste 489 de mii de rezidenţi, asupra cărora se efectuează "controale complete" şi că suburbia ar trebui "închisă complet".