Virusul Wuhan. Austria intenţionează să blocheze intrările din Italia

Virusul Wuhan face valuri în Italia
Virusul Wuhan face valuri în Italia (ANDREAS SOLARO/AFP via Getty Images)

Austria introduce controale la frontieră şi va refuza intrarea persoanelor care sosesc din Italia, intensificând drastic măsurile care vizează încetinirea răspândirii coronavirusului, a declarat marţi cancelarul Sebastian Kurz.

Anunţul vine la o zi după ce premierul italian Giuseppe Conte a declarat că Italia a fost pusă sub carantină până luna viitoare, o nouă încercare inedită şi neaşteptată de a combate coronavirusul în ţara cea mai afectată din Europa.

Deşi vor exista excepţii, cum ar fi persoanele care trec prin Austria fără oprire şi pentru transportul de mărfuri, blocarea la frontieră este o măsură excepţionala pentru Austria, situată între Italia şi Germania, care este parte a spaţiului Schengen.

„Cea mai mare prioritate este prevenirea răspândirii şi blocarea intrării bolii în societatea noastră. Prin urmare, este interzisă intrarea persoanelor din Italia în Austria, cu excepţia persoanelor care au o notă de la medic (care atestă că sunt sănătoşi)”, a spus Kurz într-o conferinţă de presă.

Kurz şi ministrul de Interne, Karl Nehammer, au anunţat alte măsuri, inclusiv interzicerea evenimentelor cu peste 100 de persoane şi a evenimentelor în aer liber de peste 500 de persoane, de miercuri până la începutul lunii aprilie.

Cursurile universitare se vor opri luni cel târziu, iar companiilor li se cere să lase personalul să lucreze de acasă.

Austria tocmai a introdus marţi controale de sănătate la graniţa cu Italia, care vizează în special vehiculele cu plăcuţe de înmatriculare italiene. Săptămâna trecută Austria a interzis zborurile directe către oraşele italiene Milano şi Bologna, precum şi către Iran şi Coreea de Sud.

Austria a avut până acum 182 de cazuri confirmate şi niciun deces, comparativ cu peste 9.000 de cazuri şi 463 de decese în Italia.

Nehammer a adăugat că în curând nu vor mai exista călătorii cu trenul sau zboruri din Italia spre Austria. Ministrul Transporturilor al provinciei Tirol, Ingrid Felipe, a declarat că legăturile feroviare de pasageri cu Italia se vor sista miercuri.

Austria şi-a îndemnat cetăţenii aflaţi în vizită în Italia să vină acasă de urgenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe