Virusul Wuhan a răpus încă 7 cetăţeni ai RM, printre care şi un medic. 213 cazuri noi ridică bilanţul la peste 6500

.
. (pixabay.com)

Numărul cazurilor de infectare cu virusul Wuhan continuă să crească pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, pe parcursul zilei de miercuri 20 mai, în Moldova au fost confirmate 213 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, ridicând bilanţul la 6553 cazuri.

Din numărul total de cazuri depistate în această zi, toate sunt cu transmitere locală: din Chişinău 77, Străşeni 16, Ceadâr-Lunga 11, Cahul 10, Căuşeni şi Ialoveni câte 8, Sângerei 6, Basarabeasca, Criuleni şi Soroca câte 5, Comrat, Floreşti şi Orhei câte 4, Bălţi, Călăraşi, Cimişlia, Edineţ şi Ştefan Vodă câte 3, Glodeni şi Rezina câte 2, Anenii Noi, Drochia, Hânceşti, Râşcani, Teleneşti, Ungheni şi Vulcăneşti câte un caz.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) a anunţat că 24 de cazuri au fost confirmate în Transnistria, ceea ce ridică bilanţul la 836. Totodată, în regiunea stângă a Nistrului a fost confirmat încă un deces, fiind vorba despre o femeie de 80 ani din Transnitria, ceea ce ridică numărul persoanelor decedate în regiune la 29, pe când 265 persoane au supravieţuit virusului.

La decesul din Transnistria se mai adaugă alte 6 decese: un bărbat de 62 ani din municipiul Chişinău, un bărbat de 82 ani din raionul Ceadâr-Lunga, un bărbat de 68 ani din Ştefan Vodă, o femeie de 77 ani din mun Chişinău, o femeie de 62 ani din Străşeni.

MSMPS a mai informat despre decesul unui angajat din sistemul medical, răpus de noul coronavirus. Este vorba de Gheorghe Popa de 69 ani din raionul Ungheni, care a activat în calitate de medic-şef al filialei Sculeni a Spitalului Raional Ungheni, în trecut medic stomatolog în cadrul spitalului raional Ungheni.

Astfel, până în prezent, din cauza virusului Partidului Comunist Chinez au decedat 228 de persoane, dintre care 12 au fost medici. 2953 persoane au supravieţuit virusului, dintre acestea, peste 500 sunt lucrători medicali.

Din numărul total al persoanelor confirmate pe parcursul ultimelor 24 de ore, 33 sunt lucrători medicali: medici 3, asistenţi medicali 22, personal auxiliar 8. Numărul personalului medical infectat până la acest moment s-a ridicat la 1418.

În cadrul briefing-ului de presă, secretarul de stat Constantin Rîmiş a informat despre înregistrarea unui focar de infecţie, în cadrul secţiei de chirurgie şi terapie intensivă din cadrul Spitalului raional Străşeni, unde s-au înregistrat 12 cazuri de infecţie în rândul lucrătorilor medicali. Urmează Comisia de sănătate publică la nivel de raion să ia decizii privind măsurile care vor fi întreprinse, a menţionat MSMPS.

Totodată, au fost prezentate informaţii actualizate privind focarul înregistrat la Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilităţi (adulte) Bădiceni, în cadrul căruia au fost înregistraţi 115 beneficiari confirmaţi pozitiv la COVID-19, dintre care 38 sunt spitalizaţi. Totodată, 37 angajaţi sunt infectaţi cu noul Coronavirus, dintre care 36 se află la tratament la domiciliu, iar o persoană este spitalizată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe