Virusul Wuhan. A doua victimă în Franţa. Grecia, Norvegia şi Macedonia semnalează cazuri

Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan
Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan (HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)

A doua persoană care suferea de COVID-19 produsă de virusul Wuhan a murit în Franţa, iar oficialii din domeniul sănătăţii au încercat să afle modul în care victima - un profesor de colegiu - care nu a vizitat nicio ţară cu un focar cunoscut, a contractat afecţiunea.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani era deja grav bolnav când a fost internat marţi târziu la spital la Paris. A murit peste noapte, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii, miercuri.

Un alt bărbat din aceeaşi regiune - Hauts de France - în nord-est, care a avut virusul fără să fi fost într-o zonă afectată, a fost dus la reanimare.

"Sunt în curs investigaţiile pentru determinarea sursei acestor două infecţii", a declarat reporterilor Étienne Champion, şeful autorităţii regionale de sănătate.

Franţa este în alertă ridicată după ce Italia a devenit un nou focar în creştere.

Numărul total al cazurilor de coronavirus înregistrate în Franţa este acum de 18, a declarat directorul Ministerului Sănătăţii, Jerome Salomon, în cadrul unei conferinţe de presă, subliniind că, pe lângă cei doi morţi, 12 persoane au fost vindecate şi patru sunt încă spitalizate.

Primarul oraşului Nisa a declarat că a anulat finalul carnavalului de sâmbătă din oraş, care se află lângă graniţa cu Italia, din cauza izbucnirii focarelor în Europa.

În centrul oraşului Beaune, un grup de turişti chinezi au fost reţinuţi câteva ore în hotelul lor, după ce un membru al grupului, care locuia în Hong Kong, a murit brusc marţi seară. Turiştii au fost eliberaţi după ce un test pentru coronavirus efectuat asupra persoanei decedate a avut rezultat negativ.

Criza produsă de epidemia de virus Wuhan în Italia s-a răspândit acum spre sud, după ce insula Sicilia şi regiunile din Toscana şi Liguria au raportat cazuri.

Un al treilea caz nou în Franţa a implicat un francez de 30 de ani, care a călătorit în nordul Italiei. Bărbatul nu se afla în stare gravă, au spus oficialii.

Cazuri de coronavirus la persoane care au călătorit recent în nordul Italiei au fost depistate acum în Franţa, Spania, Austria, Elveţia, România, Croaţia şi Algeria.

Agenţia de Sănătate Publică (FHI) din Norvegia a declarat miercuri că o persoană are rezultate pozitive după testare şi a fost ţinută izolată acasă, fiind primul caz confirmat în ţară.

Persoana se întorsese din China la sfârşitul săptămânii trecute, dar nu părea bolnavă şi este "puţin probabil să-i infecteze pe alţii", a spus agenţia, fără să dea motive.

Macedonia de Nord a confirmat primul său caz de infecţie cu coronavirus, diagnosticat la o femeie care s-a întors recent acasă din Italia, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii.

Femeia, un cetăţean macedonean care a solicitat ajutor medical miercuri, a ajuns în Macedonia de Nord din Italia într-o dubă. Toţi ceilalţi pasageri ai dubei sunt supuşi testelor, a declarat Filipce.

O zi mai devreme, Croaţia a raportat, de asemenea, că un tânăr care a prezentat simptome uşoare a contractat coronavirusul în timpul unei şederi la Milano, în perioada 19 - 21 februarie.

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu cei mai buni oficiali din domeniul sănătăţii, că ţara sa nu a raportat până acum cazuri de coronavirus, dar că serviciul de sănătate "este gata să facă faţă oricărui focar".

O femeie cetăţean grec, care s-a întors recent acasă din nordul Italiei, a devenit primul caz de coronavirus din Grecia şi este monitorizată îndeaproape, în timp ce autorităţile au dispus închiderea unei şcoli din Salonic, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe