Viorica Dumbrăveanu: Testele rapide pentru virusul Wuhan sunt ineficiente şi nesigure

Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale din R. Moldova
Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale din R. Moldova (gov.md)

Testele rapide pentru prezenţa noului tip de coronavirus sunt ineficiente şi nu pot asigura garanţie sută la sută cu privire la prezenţa sau inexistenţa infecţiei cu virusul Wuhan, a declarat ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, menţionând că în spaţiul public au apărut tot mai multe speculaţii şi întrebări cu privire la testele rapide efectuate de unele entităţi medicale private.

Ministrul a notat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nici Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, nici reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) nu recomandă testele rapide, care iau amploare şi se propun în vânzări.

„În condiţiile în care testul rapid indică rezultat negativ, OMS accentuează necesitatea ca persoana cu simptome de COVID-19 să fie supusă testelor de laborator. Ea nu este scutită oricum de acest test de laborator. Respectiv, noi nu recomandăm acele teste, nu recomandăm în cazul dat testele care se fac în clinicile private. Vom decide şi aici ce poziţie să luăm”, a adăugat Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătăţii a mai subliniat că, până la sfârşitul zilei, în Republica Moldova urmează să ajungă o mie de teste, fapt confirmat de OMS. Tot în următoarele 24 de ore vor ajunge în ţară şi alte bunuri donate de OMS precum: corturi medicale, echipament de protecţie medicală sporită pentru personal etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe