"Viorica Dăncilă va răspunde penal pentru această ilegalitate" - Un lider politic a răbufnit

Marioneta lui Liviu Dragnea - premierul Viorica Dăncilă - a îngrădit activitatea unui partid politic printr-o ordonanţă dată noaptea ca hoţii, şi-a exprimat indignarea liderul PMP Eugen Tomac, care acuză o ilegalitate.
Viorica Dancila (Prim-ministru),
Viorica Dancila (Prim-ministru), (Viorica Dancila (Prim-ministru),)

Prim-ministrul Viorica Dăncilă va răspunde penal pentru "această ilegalitate" comisă prin ordonanţă de urgenţă, a transmis sâmbătă, pe pagina sa de socializare, preşedintele PMP Eugen Tomac.

"Marioneta lui Dragnea a îngrădit activitatea unui partid politic printr-o ordonanţă dată noaptea ca hoţii. Doamna Dăncilă, nu puteţi modifica legea doar ca o formă de sancţionare a unui partid politic de opoziţie! Folosiţi pentru răzbunare un referendum pe care ţineţi cu dinţii să îl compromiteţi. Prin Ordonanţa de urgenţă pentru organizarea referendumului, doamna “reducem democraţia” a schimbat prevederea care permitea PMP să aibă membri în birourile electorale ale secţiilor de votare. Mai exact, a schimbat definiţia partidului parlamentar, prin introducerea obligativităţii de a avea grup parlamentar în ambele Camere!", a declarat Eugen Tomac.

În opinia liderului PMP, a fost desigur o mişcare cu destinaţie precisă, dat fiind că tot actuala putere le-a desfiinţat şi grupul de la Senat.

"Înţeleg rolul unei Ordonanţe de urgenţă (în vigoare cu mai puţin de o lună înainte de data referendumului!!!!) pentru a facilita exercitarea dreptului de vot de către cetăţeni, dar nu văd URGENTA schimbării unor prevederi doar pentru a restrânge dreptul de reprezentare în secţii a unui partid parlamentar!! Acesta este regimul iliberal care ne guvernează azi de la Victoria!", a declarat Eugen Tomac. Mai mult, Ordonanţa de urgenţă intră în contradicţie cu legea 208/2015, care defineşte un partid parlamentar ca având cel puţin un grup, nu două, aşa cum s-a gândit VVD să adauge", a precizat Eugen Tomac.

Potrivit politicianului, Guvernul a modificat un articol pe care nu avea voie să îl modifice, redefinind astfel statutul partidului parlamentar şi scoţând în mod flagrant în afara legii PMP.

"Faptul că PMP a fost scos din toate secţiile de votare de la referendum arată cât de debusolate şi speriate sunt nulităţile care au acaparat instituţiile statului şi care elimină, cu o brutalitate neimaîntâlnită, orice formă de opoziţie. Sper că Biroul Electoral Central va analiza cu obiectivitate tot ansamblul de legi care definesc statutul unui partid parlamentar. Avocatul Poporului încă nu a răspuns la solicitarea noastră. Doar Comisia de la Veneţia analizează sesizarea PMP, pentru această instituţie starea democraţiei chiar contează", a conchis Eugen Tomac, postând documentele de mai jos.

foto
foto (Eugen Tomac)

foto
foto (Eugen Tomac)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne