Viorica Dăncilă nu ştie nici ea ce-i nemulţumeşte exact pe protestatari. Promite o "abordare constructivă"

Într-un dialog cu presa, viitorul premier a susţinut că nu poate spune dacă e de acord sau nu cu dezincriminarea abuzului în serviciu, că n-a văzut imagini cu intervenţiile brutale ale Jandarmeriei la protestul de sâmbătă şi că nu îi e prea limpede ce îi nemulţumeşte pe protestatari.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Facebook/Viorica Dăncilă)

În jur de 100.000 de oameni au ieşit sâmbătă în stradă pentru a protesta contra atacului PSD/ALDE la adresa Justiţiei, iar protestul de sâmbătă nu a fost un eveniment izolat, ci parte a unui fenomen. Vorbind marţi pe această temă, premierul desemnat, Viorica Dăncilă a declarat că persoanele care protestează ar trebui să fie ascultate, pentru a afla ce le nemulţumeşte la legile Justiţiei. Cât despre dezincriminarea abuzului în serviciu, proiect susţinut de mai mulţi social-democraţi, printre care şi celebrul deputat Cătălin Rădulescu, Dăncilă a refuzat să exprime un punct de vedere, arătând că nu ştie despre ce este vorba, relatează digi24.ro.

„Democraţia presupune că ai voie să protestezi, deci este o expresie a democraţiei. Cred că trebuie ascultate motivele oamenilor, să vedem de ce protestează pentru că am văzut opinii diferite. Am văzut că unii se refereau la Declaraţia 600... Deci, trebuiesc luate în considerare cerinţele oamenilor. De asemenea, un lucru pe care aş vrea să-l subliniez este cel legat de faptul că aceste proteste trebuie să fie paşnice, nu trebuie să avem parte de violenţă pentru că nu cred că-şi vor atinge scopul dacă devii violent, dacă încerci să impui prin forţă ceea ce poţi impune prin vorbe. Şi, bineînţeles că trebuie fiecare dintre cei de-acolo ascultat”, a declarat Dăncilă, după întâlnirea cu grupul minorităţilor naţionale.

Viitorul premier s-a referit şi la nemulţumirile protestatarilor faţă de legile Justiţiei, susţinând că se vorbeşte despre acestea la modul general şi trebuie văzut ce anume din aceste legi îi nemulţumeşte pe oameni.

"Deci, eu am învăţat în Parlamentul European că trebuie o abordare punctuală: îmi spui ce te nemulţumeşte şi atunci văd dacă trebuie schimbat sau nu ceva. (...) Pentru a avea o abordare constructivă, trebuie să spui ce din lege te nemulţumeşte ca să vedem dacă este un lucru bazat pe realitate sau este ceva care poate fi înţeles greşit sau o necunoştinţă clară a ceea ce este prevăzut în lege”, a susţinut premierul desemnat.

Întrebată cum comentează intervenţia Jandarmeriei la protestele de weekendul trecut, în condiţiile în care imaginile video cu jandarmul care a împărţit pumni protestatarilor au devenit virale, Dăncilă a declarat:

"Nu am văzut partea cu intervenţia Jandarmeriei. Am văzut că au fost proteste, că au avut nemulţumiri. După ce voi fi investită ca şi premier voi vedea ce soluţii se impun ca aceşti oameni să nu mai protesteze”.

Întrebată de presă ce părere are despre dezincriminarea abuzului în serviciu, idee care revine periodic din partea unor social-democraţi, Dăncilă a răspuns: "Nu, nu am vorbit despre dezincriminarea abuzului în serviciu. Nu pot să spun dacă aş fi sau nu aş fi de acord dacă nu ştiu despre ce este vorba."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne