Viorica Dăncilă, la dezbaterea moţiunii: E supremaţia jignirii în detrimentul bunului simţ!

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prezentă în Parlament la dezbaterea moţiunii de cenzură, premierul Viorica Dăncilă a criticat Opoziţia şi moţiunea în sine, susţinând că aceasta este bazată pe "mistificarea adevărului, supremaţia jignirii în detrimentul bunului simţ".

"Am parcurs textul în ideea că voi găsi măcar o idee de îmbunătăţire a actului guvernamental. Nu am găsit, întregul text al moţiunii de cenzură arată un singur lucru - incapacitatea Opoziţiei de a livra un proiect serios pentru binele acestei ţări. Este evident că nu reprezentaţi o alternativă la guvernare. Stimaţi colegi din Opoziţie, vă întreb cu toată sinceritatea, chiar vă doriţi să veniţi la guvernare, chiar vă doriţi să schimbaţi acest guvern până la alegeri? Eu ştiu că nu, nu am văzut din partea dvs nicio idee concretă despre funcţionarea economiei, niciun program de guvernare.

Am văzut în schimb că vreţi să tăiaţi pensiile agricultorilor, consideraţi salariul minim nociv, vreţi să daţi oameni afară, să eliminaţi voucherele de vacanţă, să taxaţi specialişii IT? Aşadar, ce le propuneţi românilor, ce vor câştiga dintr-o venire a dvs la guvernare, sloganuri? Metafore forţate, austeritate? Pentru că, dacă e aşa, trebuie să vă asumaţi acest lucru şi să le spuneţi românilor că sunteţi alianţa austerităţii. Dacă ştiaţi cum să guvernaţi România, făceaţi public şi programul vostru de guvernare", a susţinut Dăncilă.

În acelaşi timp, premierul a mai susţinut că PSD şi ALDE au adus prosperitate şi bunăstare, şomajul este la nivel minim, veniturile au crescut etc.

"Mulţi români au reuşit să îşi cumpere în ultimii doi ani maşină, sunt mulţi seniori care nu au mai trebuit să aleagă între hrană şi medicamente, căci le-au crescut pensiile. (...) Tocmai de aceea, acest guvern are toată determinarea să îşi continue mandatul. Guvernarea este despre ce faci pentru oameni, nu despre circ", a precizat Dăncilă.

Premierul s-a mai lăudat cu faptul că PSD a sprijinit investiţiile, a atras fonduri europene şi l-a acuzat pe Iohannis că din cauza lui alocaţiile copiilor s-au majorat cu întarziere, căci el a blocat bugetul.

Noi am crescut pensii, salarii şi alocaţii, a susţinut Dăncilă, aceasta în condiţiile în care, reamintim, liberalii au fost cei care au propus şi obţinut în Parlament majorarea alocaţiilor, într-un moment în care PSD-ul nu avea destui parlamentari în sală să blocheze acest amendament la buget.

Ulterior, după ce a încercat repetarea votului, fără succes, PSD şi-a asumat amendamentul liberalilor, Liviu Dragnea împăunându-se cu găsirea sursei de finanţare.

"Din start resping orice formă de manifestare extremistă, orice acţiune radicală, orice act de violenţă pe criterii etnice. Abordarea politică nu face decât să alimenteze conflictul, să genereze disensiuni şi să împingă la ură. Avem în vedere adoptarea unei soluţii prin care Ministerul Apărării Naţionale să preia adminsitrarea cimitrului Valea Uzului şi să îi confere statutul de cimitir internaţional. Este o decizie pe care o vom lua în urma dialogului. MApN a propus omologilor din Ungaria organizarea unei întâlniri de lucru în perioada 24-28 iunie.

Suntem convinşi că vom găsi cele mai bune soluţii pentru revenirea la normal. Resping categoric insinuarea că acele evenimente ar fi fost puse la cale de instituţii controlate de guvern."

La finalul alocuţiunii sale, Dăncilă a cerut parlamentarilor să nu voteze moţiunea.

"În final, aş vrea să fac un apel la raţiune şi bun-simt. Această moţiune nu vine cu soluţii valide şi răspunsuri la probleme. Mai mult, avem partide semnatare care au declarat deschis că în cazul în care această moţiune trece, nu vor participa la guvenare. Şi atunci întreb: care e soluţia politică şi unde e responsabilitatea partidelor care o susţin?

Am încredere că şi majoritatea parlamentară pe care se bazează această guvernare dar şi parlamentarii responsabili sunt conştienţi de acest lucru, îi îndemn pe aceştia să nu voteze moţiunea şi să nu arunce România în haos", a declarat Dăncilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne