Violeta Alexandru: Pensiile vor creşte de la 1 septembrie

Violeta Alexandru - gov.ro
Violeta Alexandru - gov.ro (Epoch Times România)

Guvernul Orban va majora pensiile de la 1 septembrie, iar procentul va ţine cont de posibilităţile bugetului, a declarat, marţi seara, ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Ministrul a mai precizat că cifrele vor fi date publicităţii în zilele următoare.

„Ce ştiu cu siguranţă este că pensiile vor creşte, nu există nicio îndoială. Nu am ezitat, nu am cum să vorbesc despre legislaţia României ca fiind o opţiune, dar nu suntem astăzi în situaţia pe care o avea PSD când a propus această lege. Ce ştim sigur este că acest Guvern va mări pensiile, este conştient de nevoile pe care le au pensionarii”, a declarat Violeta Alexandru, citată de B1.ro, la TVR.

Nu în ultimul rând, Violeta Alexandru a punctat că pensiile vor fi mărite de la 1 septembrie: „cel puţin în acest moment nu am informaţii care să sugereze că ar putea fi o altă dată”.

Referitor la cuantumul măririi, guvernanţii vor decide în maximum două săptămâni, când va avea loc şi rectificarea bugetară.

Ministrul Muncii a insistat asupra ideii că i s-ar părea „o tragedie” ca pensiile să fie majorate mai mult decât permite bugetul:

„Procentul vine din ceea ce poate bugetul în acest moment şi cea mai bună sursă este ministrul Finanţelor. În câteva zile venim cu tot restul cifrelor”, a declara Alexandru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne