Violenţe în Bavaria: migranţi atacă poliţişti, incendiază un centru pentru refugiaţi

Ofiţeri de poliţie germani
Ofiţeri de poliţie germani (Sean Gallup/Getty Images)

Ca urmare a unor tulburări violente la un aşa-numit “centru ancoră” pentru migranţi din landul german Bavaria, 11 persoane, inclusiv un poliţist, au fost răniţi. Potrivit unor rapoarte, câţiva migranţi eritreeni au atacat membri ai personalului de securitate şi poliţişti cu pietre şi bare de metal şi au incendiat clădirea respectivă. Ulterior, un raid al poliţiei a găsit la adresa respectivă droguri şi bunuri furate.

Câteva persoane au fost arestate după incidentul violent la centrul pentru migranţi din oraşul bavarez Bamberg. Poliţia a fost chemată la faţa locului după tulburări raportate marţi noaptea. Patrula care a sosit prima la scena incidentului a fost atacată cu pietre de pavaj şi alte obiecte. Prin urmare, au fost trimise întăriri şi forţele de ordine au înconjurat clădirea.

Potrivit unor rapoarte, câţiva eritreeni şi alţi rezidenţi ai centrului au atacat ofiţeri de poliţie şi membri ai personalului de securitate al centrului şi apoi s-au baricadat în interiorul acestuia. De asemenea, ei au incendiat una dintre încăperi, forţând rezidenţii să părăsească clădirea. Poliţia a arestat 8 migranţi, dintre care patru - consideraţi a fi principalii suspecţi - vor apărea în faţa unui judecător miercuri, au afirmat poliţia şi procurorii. Investigatorii suspectează că migranţii au intenţionat să îi ucidă pe poliţiştii atacaţi, a precizat publicaţia germană Die Welt.

Die Welt a mai susţinut că 11 persoane au fost rănite, una dintre ele fiind un poliţist atacat cu o bară de metal, care a primit tratament medical. Ceilalţi zece răniţi au fost rezidenţi ai centrului, dintre care 9 presupuşi participanţi la violenţe, aceştia fiind trataţi pentru inhalare de fum. Pe de altă parte, incendiul a provocat centrului pagube în valoare de aproximativ 100.000 de euro.

După revoltă, poliţia din Bamberg a percheziţionat complexul. Ca urmare a inspecţiilor s-a constatat că a fost încălcată legea privind narcoticele şi au fost găsite şi presupuse bunuri furate.

Cu trei luni în urmă, în încercarea de a soluţiona problemele legate de migraţie, autorităţile au transformat şapte centre de tranzit din Bavaria în aşa-numite centre ancoră, care au fost proiectate pentru a accelera procedurile de azil pentru migranţi. Centrul din Bamberg, unde locuiesc în prezent 1.250 de solicitanţi de azil, poate găzdui până la 3.400 de persoane.

Potrivit Die Welt, poliţia s-s cofruntat cu numeroase infracţiuni şi incidente similare în astfel de centre. Forţele de ordine au fost chemate de câteva ori la un centru din oraşul Donauwoerth, regiunea administrativă Şvabia, landul Bavaria, din cauza faptului că rezidenţii au provocat tulburări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe